iFixit haalt iPhone 5s uit elkaar

Reparatiesite iFixit heeft de iPhone 5s uit elkaar gehaald, om zo te ontdekken wat voor onderdelen er exact in zitten.

iPhone 5s iFixitDe verkoop van de iPhone 5s en iPhone 5c is vandaag van start gegaan in de eerste golf landen. Reparatiesite iFixit is er in geslaagd om de iPhone 5s gelijk al te bemachtigen, en is begonnen met het uit elkaar halen van de nieuwe smartphone. Leuk als je wil zien hoe de iPhone er van binnen uitziet: tijdens het proces maakt de website namelijk hoogwaardige foto’s. De foto’s maken duidelijk door wie bepaalde iPhone-onderdelen worden gefabriceerd.

Na de teardown is echter nog steeds niet duidelijk door wie de A7-processor in de iPhone 5s wordt geproduceerd. Daarvoor moet volgens de reparatiesite de chip uit elkaar gehaald worden. De nieuwe Touch ID-vingerafdrukscanner blijkt vrij gevoelig te zijn. Reparateurs moeten uitkijken dat ze de sensorkabels niet kapottrekken als ze de iPhone uit elkaar halen. Bovendien vraagt iFixit zich af hoe lang de laag van saffierkristal de scanner kan beschermen.

Alle foto’s van de inmiddels volledig uit elkaar gehaalde iPhone 5s zijn te vinden op iFixit. Geen tijd om alles door te nemen? Onderstaande video loopt de teardown snel langs. Het Australische iExperts heeft ook de iPhone 5c uit elkaar gehaald, maar in deze foto’s zijn veel oudere iPhone 5-onderdelen te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2013, 10:49
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.