Cameraknop Battery Case

iFixit laat zien hoe cameraknop werkt op nieuwe Smart Battery Case

Apple heeft een nieuwe Smart Battery Case voor de iPhone 11-serie uitgebracht. Ze hebben een nieuwtje: een fysieke cameraknop waarmee je snel de fotofunctie kunt activeren. Röntgenfoto's laten nu duidelijker zien hoe de knop werkt.

Röntgenfoto van Smart Battery Case

Het was wat onduidelijk hoe de cameraknop op de iPhone Smart Battery Case werkt. Op de iPhone zelf kun je de fysieke knoppen wel gebruiken om een foto te maken, maar niet voor het openen van de Camera-app. Hoe het mechanisme werkt blijkt uit de röntgenfoto’s van iFixit in samenwerking met Creative Electron. Op onderstaande foto zijn twee dunne lijntjes te zien vanaf de knop naar de batterij. Deze lijnen maken een bochtje naar het circuit board, dat in verbinding staat met de Lightning-poort. Druk je op de knop, dan geven de circuits een signaaltje door aan het circuit board om de Camera-app te openen. Hiervoor hoef je je toestel niet te ontgrendelen.


Je kunt vervolgens foto’s maken en bekijken. Maar omdat het toestel niet ontgrendeld is krijg je alleen toegang tot de foto’s die je zojuist hebt gemaakt. De foto’s maken duidelijk dat Apple in de normale hoesjes geen camera-knop kan inbouwen, want daarvoor is een elektronisch circuit nodig.

Cameraknop Battery Case

Er zijn wel hoesjes met een speciale cameraknop, zoals de Battery Photo Case van Moment, maar die zijn alleen te gebruiken als sluiterknop. Voor het snel openen van de Camera-app zul je de batterijhoes van Apple moeten hebben. Die biedt bovendien nog een extraatje: je kunt via de accu-widget zien wat de resterende lading van de hoes is. Mogelijk zou Apple ook nog extra functies aan de knop kunnen toevoegen.

De volledige serie foto’s vind je hier.

Cameraknop Battery Case

De batterijhoezen zijn inmiddels verkrijgbaar in de Apple Store en kosten 149 euro per stuk:

  • Smart Battery Case voor iPhone 11: 149 euro
  • Smart Battery Case voor iPhone 11 Pro: 149 euro
  • Smart Battery Case voor iPhone 11 Pro Max: 149 euro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.