apple-car

‘Motor van Apple Car te starten met je iPhone dankzij Ultra Wideband’

Apple onderzoekt de mogelijkheden om een toekomstige auto te starten met je iPhone. Dankzij Ultra Wideband in de nieuwste toestellen kan dit een stuk veiliger dan bij huidige systemen.

Er zijn al auto’s op de markt waarbij de deur automatisch geopend kan worden zodra je in de buurt bent. Dergelijke systemen zijn helaas niet altijd waterdicht. Apple heeft nu een systeem bedacht dat veiliger moet zijn en maakt daarbij gebruik van de Ultra Wideband techniek van de nieuwste iPhones. In een patent omschrijft Apple hoe dit toegepast kan worden bij de eventuele Apple Car, waar Apple in het geheim aan zou werken.

‘Apple Car openen met je iPhone dankzij Ultra Wideband’

Apple wil volgens het patent gebruikmaken van de combinatie van Bluetooth en Ultra Wideband. Het grote voordeel van Ultra Wideband is dat de locatie van een apparaat zeer nauwkeurig bepaald kan worden. Dit is een stuk nauwkeuriger dan bij bijvoorbeeld Bluetooth. Door beide systemen te combineren, zou je volgens het patent jezelf kunnen identificeren als de eigenaar van de auto.

Apple Car met Ultra Wideband.

Op deze manier kun je bijvoorbeeld automatisch de deuren van het slot afhalen zodra je met je iPhone of Apple Watch in de buurt komt van de auto. Maar voor het daadwerkelijk starten van het voertuig moet je fysiek in de auto zitten. Omdat Ultra Wideband de locatie tussen apparaten nauwkeurig kan meten, hoef je volgens dit systeem niet bang te zijn dat de auto per ongeluk start. Dit is dan ook veiliger, omdat je iPhone of Apple Watch dan fysiek in de auto aanwezig moet zijn.

Er zijn zelfs toepassingen waarbij apparaten van verschillende gebruikers andere taken kunnen doen. Zo kan de Apple Watch van een kind de deuren van het slot halen. Voor het starten is dan wel een apparaat van de bestuurder nodig. Op dit moment vinden we Ultra Wideband alleen in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Het wordt nu alleen nog gebruikt voor AirDrop, maar Apple wil het ook gaan gebruiken voor de AirTag.

Apple is al jaren bezig met soortgelijke systemen. Eerder werd al onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van Face ID in de Apple-auto. Apple is in ieder geval aangesloten bij het Car Connectivity Consortium, dat zich inzet voor het gebruik van je smartphone als sleutel. Of er daadwerkelijk een Apple Car de weg op gaat, valt nog te bezien. Apple dient regelmatig patenten in, waarvan een groot deel nooit uitgevoerd wordt.

Bekijk ook

Apple wil van je iPhone een autosleutel maken

Apple heeft zich aangesloten bij het Car Connectivity Consortium, die een eerste opzet gegeven hebben van een nieuwe standaard voor het gebruik van een smartphone als autosleutel. Deze standaard moet veiliger zijn dan andere alternatieven en maakt gebruik van NFC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.