Dubsmash iPhone app nieuwe hype

Dubsmash is nieuwe hype: beroemde quotes playbacken

Hoe groot kan de Dubsmash hype worden? De hilarische iPhone-app laat je beroemde quotes playbacken en delen via WhatsApp en iMessage.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dubsmash iPhone app nieuwe hypeKies een beroemde quote en film jezelf terwijl je hem playbackt. Het is het originele idee van Dubsmash, de nieuwste verrassing op de iPhone. Drie dagen na de release is Dubsmash al de nummer twee in de Nederlandse App Store en zijn groepsgesprekken in WhatsApp al niet meer veilig voor de geplaybackte filmpjes. Dat de app aanslaat is niet zo raar: de app zit vol met lollige filmquotes én uitspraken van ‘internetgekkies’.

Dubsmash is gemaakt in Berlijn, maar de Nederlandse invloed in de app is duidelijk zichtbaar. De applicatie zit tjokvol Nederlandse fragmenten die je kan naspreken. Open de app en je ziet bijvoorbeeld meteen het Idols-themanummer staan, maar ook Jerney Kaagmans reactie ‘Moeilijk hè, zingen?’ Onder de ‘trending’ geluiden staat een hele reeks mappen voor allerlei soorten fragmenten.

Fragmenten in Dubsmash

Er is een uitgebreide sectie met afkraakreacties van talentenjachten, Disney-liedjes komen voorbij, er is een bak liefdesliedjes opengetrokken en de kantoorklassiekers van Jiskefet en Toren C hebben ook een mapje. Je kan hallo, doei, ja en nee op tientallen manieren zeggen en er is een speciale rubriek met de beste quotes van Arnold Schwarzenegger. Nog veel meer quotes zijn weggestopt in Jeugdsentiment. Fans van Dumpert mogen in het bijzonder in hun handen wrijven. Onder de noemer Internetgekkies komen de markante uitspraken van bijzondere figuren langs. En ja: Maxima’s ‘Hij is gekkk’ uit Lucky TV kan je ook playbacken.

Dubsmash iPhone trending geluiden Dubsmash opnieuw proberen

De Dubsmash hype: op camera playbacken

Vroeger was een app met al dit soort grappige fragmenten om te beluisteren nog een ‘soundboard’. Maar Dubsmash maakt een extra stap, en dat is een aanstekelijke. Tik op een tekstregel en ziet jezelf door de ogen van de iPhone-camera. Je hoeft nog maar op Start te drukken en het audiomoment te laten spelen, zodat je erop kan playbacken. Nog best lastig, qua timing. Maar als het lukt, is het resultaat hilarisch. Niet zo gek dus dat de filmpjes massaal worden gedeeld op WhatsApp. Behalve WhatsApp kan je jouw lipsync ook versturen via iMessage en opslaan op je fotoalbum. Waar vanaf de video’s ook weer gedeeld kunnen worden naar Facebook en Instagram natuurlijk. Zet je alvast maar schrap.

De app van 2015?

Hoe grappig Dubsmash is?

En zo gaat het nog wel even door op Twitter. Tja. Daar kunnen we geen speld tussen krijgen. WhatsApp zal nooit meer hetzelfde zijn. Voor even.

Pluspunten

  • Hilarisch idee
  • Grote stapel Nederlandse quotes
  • What! No money?

Minpunten

  • Oh wat errug

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 13:52
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp soundboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.