Weather or Not iPhone app

Weather or Not: weerapp toont het weer tijdens je afspraken

Hoe is het weer tijdens je agenda-afspraken? Dat bekijk je met Weather or Not, een fraaie en bijzondere weerapp op de iPhone.

Weather or Not iPhone appZelfs als het licht bewolkt is zonder dat je een zonnestraal ziet doorkomen, als de regen schittert door zijn afwezigheid en de gevoelstemperatuur eigenlijk niet echt een gevoelstemperatuur is… zelfs dán is er weer. Er is altijd weer, en dat maakt de appnaam Weather or Not bijna belachelijk voor een weerapp. Of niet? Lees het als Whether or not en je komt dichtbij de bedoeling van de app. Je ziet het weer van je volgende agenda-afspraken en kan zo bepalen whether or not – of je wel of niet – naar die afspraak wil gaan.

Weather or Not bestaat uit twee onderdelen. De eerste helft is het weerdashboard van vandaag. Daarop zie je standaard nog niet zoveel. Linksboven staat de temperatuur, rechtsboven de kans op neerslag en onderin kan je op andere dagen tikken voor een vooruitzicht. Gelukkig heeft de applicatie het leuke trucje van Solar geleend: als je horizontaal over het scherm veegt, beweeg je door het weer van de dag.

Weather or Not mist in de ochtend iPhone Weather or Not regen in de nacht iPhone

Vegen door het weer

Je bestuurt het bolletje dat de tijd aangeeft. Veeg naar links en naar rechts in beeld en je zoeft met het bolletje door de dagen heen. Je ziet altijd het tijdstip waarop je je bevindt met het weertype erboven in een icoontje en een beschrijving. Linksboven zie je de temperatuur van dat moment. De app zegt opvallend veel met opvallend weinig. De temperatuur van de dag is weergegeven als een berg; de pieken staan voor de warmste momenten van de dag. De regenval is een zelfde soort berglijn onderin beeld. Terwijl je scrollt, zie je de kansmeter rechtsboven vollopen en weer leeglopen. Daarnaast kan je aan de achtergrondkleur het dagdeel zien. De nacht is donkerblauw, de ochtend mistig oranje-rood.

Het weer van je afspraken

Maar dat is de eerste helft van Weather or Not. De tweede helft activeer je met de agendaknop rechtsboven. Daarmee kom je in het agendagedeelte van de app terecht. Je ziet de afspraken van vandaag onder elkaar staan, op chronologische volgorde. Bij elke zie je de locatie van de afspraak staan. Dat is de locatie waar Weather or Not de weersvoorspelling op afstemt. Behalve het overzicht vandaag, bekijk je op dezelfde manier ook het weer bij alle afspraken de aankomende week. Alleen afspraken die de hele dag duren, worden niet meegenomen. Niet heel raar natuurlijk.

Weather or Not agenda afspraken Weather or Not review locaties

Rare veegbewegingen

Weather or Not voor de iPhone heeft naast het vegen nog wat bewegingen om meer uit het weer te halen, maar die vallen wel in het kader ‘gebruik de app regelmatig of je vergeet ze’. Zo kan je het weerdashboard naar beneden trekken om de informatie te verversen, maar moet je het scherm dan wel boven bij de plaatsnaam vastpakken. Met een druk op de plaatsnaam ga je dus ook niet naar het weer van een andere locatie. Dat doe je weer met een horizontale veegbeweging over de temperatuur bovenin beeld. Dat je met een tik op de temperatuur linksboven altijd teruggaat naar het weer van nu, is nog wel te onthouden. Maar het vloekt ook weer een beetje met dat je extra weerinformatie krijgt als je rechts op de neerslagkans tikt.

Weather or Not kan dus maar beter meteen een veelgebruikte weerapp van je worden. Of dat lukt, ligt er aan wether or not je waarde hecht aan het weer tijdens je agenda-afspraken.

Pluspunten

  • Leuk: het weerbericht voor de afspraken in je agenda
  • Fraaie vormgeving

Minpunten

  • Door het scrollen niet de snelste weerapp
  • Veegbewegingen kunnen intuïtiever

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2014, 17:12
Categorie Het weer
Onderwerpen weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.