Picky Pint Free iPhone iPad

Picky Pint: bierkaart verkennen met iPhone-app

Met de iPhone-app Picky Pint kan je de bierkaart scannen en zien of bieren erop in je straatje passen. De app kijkt vooral naar bitterheid.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Picky Pint Free iPhone iPadOnlangs kreeg wijnapp Vivino een update waarmee je de wijnen op een menukaart in een restaurant kan scannen, om te zien welke wijn een goede beoordeling krijgt en goed bij een bepaald gerecht past. Maar hetzelfde geintje kan ook voor bier. De iPhone-app Picky Pint is een scanner van bierkaarten. Richt de iPhone-camera op een menukaart en je ziet welke bieren het meest op je smaak aansluiten.


De app toont bij een goede scan twee dingen. Je ziet een gemiddelde beoordeling afkomstig van RateBeer.com, en een kleurenbalk. Die toont de bitterheid van het bier. Geel staat voor amper bitter bier en hoe donkerder het wordt, hoe hoger de de bitterheid (IBU). Op de Favorites-pagina kan je je favoriete bieren zoeken en op rij zetten, en zie je in veel gevallen de bitterheid van het bier al aangegeven. Zo weet je zelf welk bier je waarschijnlijk beter bevalt dan de andere.

Picky Pint iPhone menukaart Picky Pint iPhone ingescande lijst interpretatie

Hoe lukt bierkaart scannen?

Een menukaart inscannen vanaf het beeldscherm lukt niet. Van tevoren je kroeg kiezen op de kaart, wordt lastig dus. Voor het scannen moet je echt in een restaurant met ouderwetse menukaart zijn, en dan moet de kaart ook maar net zo zijn opgesteld dat het voor de app duidelijk is wat biernamen zijn en wat niet. Staan er veel tussenregels met uitleg tussen? Maakt het niet makkelijker. Zit de kaart (als zo vaak) in een glimmende hoes, dan weerspiegelt de flits en mis je ook weer een deel van de kaart.

Je krijgt het advies zoveel mogelijk licht te gebruiken (vaak bezwaarlijk in een kroeg) en de camera 4 tot 6 inch (ongeveer 12 centimeter) van de tekst te houden. Daardoor kan je in ieder geval geen uitgebreide kaarten scannen, want dan past alles er niet op. Daar speelt de app ook op in: voor meerdere foto’s met bieren of de scanfunctie waarmee je een los biertje kan scannen, betaal je 2,69 euro in de gratis app. De advertenties worden dan ook verwijderd. Het ergerlijkste van Picky Pint is dat het verschrikkelijk lang duurt voordat de tekst is geanalyseerd. Demonstreer de app niet aan de ober. En liever ook niet aan je vrienden eigenlijk. Dan wordt het gênant. Met de knop rechtsboven kan je wel zelf bieren via tekst invoeren, maar daarvoor kan je ook terecht bij leukere bierapps.

Lees ook: Beste bierapps voor iPhone en iPad

Next Glass is slimmer

Next Glass iPhoneBehalve je favoriete bieren op rij zetten, heeft Picky Pint niet echt opties. Je kan weliswaar een lijst met favoriete bieren instellen, maar proefnotities maken en beoordelingen achterlaten is er niet bij. De nieuwe, alleen in de US App Store verkrijgbare – applicatie Next Glass doet dat leuker. Daarin voer je ook je favoriete bieren (en wijnen) in, maar kan je ook aangeven hoe lekker je ze vindt. Op basis daarvan berekent Next Glass dan hoe goed het volgende wijntje of biertje je zal smaken. Áls het scannen in Picky Pint lukt, krijg je een indicatie van score en bitterheid van hopelijk de goede bieren. Maar dan zal je nog wel zelf het bier moeten proberen.

Noem het een luxeprobleem.

Pluspunten

  • Bierkaart scannen is leuk idee
  • Gebruikt uitgebreide database

Minpunten

  • Resultaat per bierkaart verschillend
  • Analyseren van de tekst duurt ongelooflijk lang
  • Geen bieren beoordelen

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 november 2014 om 20:34
Onderwerp

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.