iculture-vandaag
iCulture Vandaag
iCulture: Vandaag

iCulture Vandaag: dit was donderdag 25 januari 2018

Wat gebeurde er op Apple-gebied op donderdag 25 januari 2018? We zetten alle artikelen dagelijks op een rij in iCulture Vandaag, het dagoverzicht van iCulture.

Vandaag was een dag vol nieuwe ontdekkingen in iOS 11.3, een dag nadat de eerste beta uit kwam. Zo blijkt dat HomeKit-accessoires geen speciale chip meer nodig hebben, dat de iPhone met AML automatisch je locatie kan meesturen als je 112 belt en dat er een nieuwe privacyfunctie in zit die waarschuwt als Apple om je persoonlijke gegevens vraagt. Dat moet voorkomen dat je phishing-popups te zien krijgt die je iCloud-wachtwoord willen achterhalen. Zo waren er nog meer mooie ontdekkingen, die soms ook met de HomePod te maken hadden. Zo werkt de HomePod met FLAC, maar iTunes nog niet. Hoe ga je dan je lossless muziek beheren? Nou, het kan met VLC maar het zou beter zijn als Apple zelf ook met de tijd meegaat. Dat en meer lees je vandaag op iCulture!

Tips, gidsen en opinie

Nieuws

 • Een nieuwe privacyfunctie in iOS 11.3 zorgt ervoor dat je weet wanneer Apple om je persoonlijke gegevens vraagt.
 • Apple’s HomePod werkt met FLAC, terwijl ook QuickTime op de Mac ermee samenwerkt. Voor iTunes kan helaas nog steeds niet hetzelfde gezegd worden.
 • De eerste publieke beta van iOS 11.3 is nu te downloaden, dus ook publieke betatesters kunnen aan de slag.
 • Nu te downloaden: watchOS 4.3 beta 1 voor de Apple Watch, zodat ook je horloge weer bij de tijd is qua beta’s.
 • In de code van iOS 11.3 zijn aanwijzingen gevonden voor een ‘modern iPad‘ en dat zou wel eens een model met Face ID kunnen zijn.
 • Er komen veel meer HomeKit-producten aan, want in iOS 11.3 vervalt de eis om een hardware-chip in te bouwen.
 • Het is nog een magere oogst, maar het eerste HomePod review is binnen. Eén website kreeg al de mogelijkheid om de speaker een uurtje te proberen.
 • Volgens een nieuw gerucht gooit Apple iBooks op de schop met een App Store-achtig design. Ook zagen we in de iOS 11.3 beta al dat de letter i is vervallen.
 • Apple start met AML op de iPhone, zodat je ook in Nederland automatisch je locatie kunt meesturen als je 112 belt.
 • Heb jij je mandje al volgegooid bij de MediaMarkt btw-actie 2018? Wij hebben de leukste dealtjes voor je op een rij gezet.
 • NLZIET is dit voorjaar ook in landen van de EU te bekijken, dus je hoeft geen schotel meer aan de caravan te hangen om je favoriete tv-programma’s van thuis te zien.

Apps & accessoires

 • Nintendo stopt alweer met Miitomo, haar allereerste mobiele app. Het aantal spelers liep terug, waardoor het niet de moeite waard is om de servers op gang te houden.

iCulture Deals

Meer vandaag

Logic Pro X update

Deze apps en updates waren te leuk om onopgemerkt voorbij te laten gaan:

 • Logic Pro (€229,99, macOS, 10.15.7+) - Een grote update voor Logic Pro X, de professionele software voor muziekproductie. Bevat nieuwe technologie voor herkennen van het tempo en een aantal effect plug-ins.
 • bunq (gratis, iPhone/iPad, iOS 11.3+) - De app biedt nu automatisch aan om een extra bedrag te storten als je een betaalverzoek krijgt waarvoor je saldo tekort schiet. Ook herinnert de app er nu aan om betalingen met magneetstrip toe te laten als je naar het buitenland gaat.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2018, 22:00
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.