iphone-6s-kleuren

‘iPhone 6s wordt dikker en steviger’

De iPhone 6s wordt dikker en steviger - veranderingen die alles te maken hebben met de Apple Watch. Daarnaast zullen de kleuren waarschijnlijk worden aangepast.

iphone-6s-kleurenApple zal voor het eerst een nieuwe iPhone iets dikker maken dan de voorgangers. Dit beweert analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities in een bericht aan investeerders. Het heeft alles te maken met het nieuwe Force Touch-scherm, dat kan detecteren hoe hard je op je iPhone drukt. De iPhone 6s moet ook een stuk steviger worden, dankzij een behuizing van Series 7000 aluminium.

Heel veel dikker zal de iPhone 6s waarschijnlijk niet worden: volgens Kuo is de iPhone slechts 0,2 millimter in dikte gegroeid. Daarnaast wordt de iPhone 6s ongeveer 0,15 millimeter langer en breder. Alsnog een opmerkelijke ontwikkeling, aangezien iPhones met ieder jaar juist dunner worden.

De Apple Watch heeft op het moment al een Force Touch-aanraakscherm. Door harder op het horlogescherm te drukken open je een extra menuknop om je apps mee te bedienen. De Mac-trackpad gebruikt Force Touch onder andere om te laten zien hoe hard je drukt in bijvoorbeeld een teken-app. We horen al langer dat Apple graag Force Touch in de iPhone 6s wil gebruiken, maar dit is voor het eerst dat we horen dat de iPhone hierdoor iets dikker wordt.

Lees ook: Force Touch: zo werkt het op Apple Watch en MacBook

De nieuwe behuizing van de iPhone 6s zou ook zijn geïnspireerd door de Apple Watch. Series 7000 aluminium is een speciale legering die Apple voor de Watch heeft gebruikt, die 60 procent steviger is dan de meeste aluminiumsoorten. Het stevige aluminium heeft tegelijkertijd slechts een derde van de dichtheid.

Kuo denkt dat Apple de kleuren van de iPhone 6s ook zal aanpassen, maar de verschillen zullen klein zijn. Het goud van de iPhone zal bijvoorbeeld iets geler worden, terwijl de spacegrijze iPhone 6s iets donkerder wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2015, 15:10
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.