iCulture Forum: WhatsApp stopt met iPhone 3G, GameCenter vraagt steeds wachtwoord en meer

iCulture Forum is een rubriek over onderwerpen die in het iCulture Forum worden besproken. Deze keer: WhatsApp stopt met de iPhone 3G en GameCenter vraagt steeds naar wachtwoorden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macbook forumOp het iCulture Forum is altijd wat te doen. Na een (iets te lange) pauze gaan we in het nieuwe jaar weer beginnen met de rubriek iCulture Forum. Met deze keer: Whatsapp ondersteunt iPhone 3G niet meer, GameCenter vraag steeds om een wachtwoord en… hoe heette die app ook alweer?

Op het iCulture Forum krijg je antwoord op dit soort vragen en kun je zelf ook actief meediscussiëren.

WhatsApp stopt met iPhone 3G

WhatsApp’s CEO Jan Koum heeft in een blogposting laten weten waarom ze zijn gestopt met de ondersteuning van de iPhone 3G. Als verklaring geeft Koum aan dat Apple niet langer oude iOS-versies ondersteunt in versie 4.5 van Xcode, het tool dat ontwikkelaars moeten gebruiken voor het maken van apps. Volgens Koum was het niet de keuze van WhatsApp om ermee te stoppen, maar zijn ze er min of meer door Apple toe gedwongen. De iPhone 3G was de eerste telefoon waarop WhatsApp is ontwikkeld. Om WhatsApp te kunnen gebruiken heb je minimaal iOS 4.3 nodig. Overigens is WhatsApp niet geschikt voor de iPod touch en niet geoptimaliseerd voor de iPad. Dat de iPhone 3G niet meer ondersteund wordt, is eigenlijk al sinds november het geval. Maar omdat sommige gebruikers rond de jaarwisseling opnieuw hun nummer moesten verifiëren, werd duidelijk dat het niet meer werkte. De makers kregen zoveel vragen erover dat ze hebben besloten wat duidelijker uitleg te geven.

Verder lezen: Nieuwste WhatsApp werkt niet op iPhone 3G?

GameCenter vraagt steeds om wachtwoord

Sinds een paar dagen vraagt GameCenter bij het openen van een willekeurige game steeds om een wachtwoord. Er zijn meerdere mensen die er last van hebben, maar een oplossing is nog steeds niet gevonden. Overigens is het niet het enige probleem waar de online diensten van Apple last van hebben, want er zijn de laatste tijd ook regelmatig storingen bij iCloud en in de App Store. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat bepaalde app-updates eindeloos blijven hangen. Maar dat is een heel ander verhaal. Laten we eerst eens het probleem van de GameCenter-wachtwoorden oplossen. Heeft iemand een idee?

Verder lezen: GameCenter vraagt iedere keer om wachtwoord

Hoe heet die app ook alweer?

Het iCulture-forum is een onverwachte manier om nieuwe apps te ontdekken. Stel dat je een app zoekt om je uren bij te houden, je benzinekosten vast te leggen of die je stem vervormt, zodat je een geintje kan uithalen via de telefoon. Leg de vraag voor aan de andere forumbezoekers en er is vast wel iemand die er een antwoord op weet. Je kunt ook zelf vragen stellen, als je bijvoorbeeld niet meer op de naam van een bepaalde app kunt komen.

Verder lezen: Ik zoek een applicatie / Hoe heet die app ook alweer?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 11:58
Categorie Achtergrond
Onderwerp iCulture forum
Device iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.