iCulture Forum: kapotte volumeknop, routes importeren in Navigon, screenprotector van Blokker

Op het iCulture Forum komen regelmatig interessante vragen en problemen langs. Wekelijks lichten we een aantal ervaringen eruit: wat te doen bij een kapotte volumeknop, routes importeren in Navigon

iphone volumeknopEr gebeurt op iPhoneclub veel meer dan je op de voorpagina ziet. Op het forum zijn dagelijks duizenden mensen aanwezig om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en anderen te helpen. Heb je een brandende vraag over een functie waar je maar niet uitkomt? Er zijn altijd mensen die tegen hetzelfde probleem zijn aangelopen en je verder kunnen helpen. Vanaf nu zullen we wekelijks aandacht besteden aan een paar actuele problemen die op het forum zijn besproken. We beginnen met: volumeknop is kapot, routes importeren in Navigon en goedkope schermfolie van Blokker.

iPhone-volumeknop is kapot

Als er knoppen kapot gaan op de iPhone, is het meestal de homeknop. We hebben op iPhoneclub al een tip die je helpt bij een slecht werkende homeknop, maar daarmee is het probleem van kapotte volumeknoppen niet op te lossen. Als de knop écht niet meer werkt, zul je terug moeten naar de winkel. Dat was ook het advies dat Diiana8 op het forum kreeg, toen de volumeplusknop niet meer werkte. Je kunt tot twee jaar na aankoop teruggaan naar de winkel waar je de iPhone hebt gekocht. Ook kun je naar de Apple Store in Amsterdam gaan, waar medewerkers van Apple kunnen kijken of de knoppen echt defect zijn. Als de knoppen het niet meer doen kun je nog steeds je iPhone blijven gebruiken, dankzij Assistive Touch.

Forumdiscussie: Volumeknop (+) aan de zijkant is kapot

Routes importeren in Navigon

navigon routes importerenMet de Navigon-app kun je niet zomaar routes importeren. Toch wilde forumbezoeker Manfred zelf routes kunnen plannen en was benieuwd hoe je ze op de iPhone kunt zetten. Onlangs ontdekte WoBBeLnl een andere methode om GPX-bestanden als route te kunnen importeren, door ze te uploaden naar een online Navigon-routegenerator. Via een e-mailtje kun je de route vervolgens in Navigon importeren. Het plan is om binnenkort nog meer bestandsformaten te gaan ondersteunen. De methode werkt ook in de gratis Navigon-software van T-Mobile, maar je moet dan wel het Premium-pakket van €9,95 hebben aangeschaft en je route mag maximaal 24 tussenpunten bevatten.

Forumdiscussie: Navigon: Route importeren

Budget-screenprotector van Blokker

smartphone screenprotector blokkerBlokker verkoopt momenteel voor een habbekrats screenprotectors voor de iPhone. Voor €1,99 krijg je een pak van 3 stuks. Exclusiivez wilde weten of de kwaliteit van de screenprotector goed is. Helaas blijkt nog niemand de screenprotectors van Blokker te hebben geprobeerd, maar er zijn wel veel mensen die ervaringen hebben met extreem goedkope screenprotectors op eBay en Marktplaats. Door de lage prijs gooi de schermfolie gewoon weg zodra er krassen op zitten. Heb je de screenprotector van Blokker inmiddels geprobeerd, deel je ervaringen dan in onderstaand topic!

Forumdiscussie: Goede screenprotector van Blokker?

Maak een account aan op forum.iculture.nl om te kunnen meepraten!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 13:01
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ervaringen, iCulture forum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.