‘Apple zet Samsung aan de kant voor productie A6X-processor’

De A6X-processor zal in de toekomst niet meer door Samsung, maar door het Taiwanese TSMC worden geproduceerd, aldus Taiwanese bronnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

a6x processorApple zou Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) de opdracht hebben gegeven om de A6X-processoren te produceren. Dat meldt de Taiwanese Commercial Times. Dat Apple de productie van processoren niet langer door Samsung zou laten doen werd al gespeculeerd. De A6X-chip wordt gebruikt in de vierde generatie iPad (‘iPad Retina’) die sinds oktober in de winkel ligt. TSMC zal de productie overnemen en zal in het eerste kwartaal van 2013 beginnen met de proefproductie.

Dat is waarschijnlijk bedoeld om te kijken of TSMC de hoge productiesnelheden van Apple kan bijbenen. Ook zou Apple plannen hebben om over te stappen naar TSMC’s 20nm-proces voor de productie van quad-core processoren voor toekomstige iPads, MacBooks en eventueel ook Apple TV’s. De iPhone zal naar verwachting blijven werken met een duo-core processor. TSMC is ‘s werelds grootste onafhankelijke semiconductor-fabrikant.

Apple en Samsung zijn al lange tijd in een patentenstrijd verwikkeld. Misschien is dat ook de reden dat Apple minder onderdelen via Samsung wil laten maken, om niet teveel afhankelijk te zijn van de grootste concurrent. De A6-chip werd nog wel door Samsung gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2013, 13:37
Categorie iDevices
Onderwerpen a6, samsung, tsmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.