iCulture Forum: jailbreaktweaks, weggehaalde apps, welke Apple TV?

Op het iCulture-forum lees je steeds weer nieuwe onderwerpen. Deze keer: jailbreaktweaks voor iOS 5.1.1, hoe om te gaan met apps die niet meer in de App Store verkrijgbaar zijn en welke Apple TV moet je hebben: de ATV2 of ATV3?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 4sOp iPhoneclub vind je niet alleen superinteressante nieuwsartikelen, maar we hebben ook een forum waar je ervaringen van tienduizenden iPhone-gebruikers vindt. Je kunt op het iCulture-forum vragen stellen, je kennis delen en kijken welke onderwerpen andere iPhone-gebruikers zoal bezighouden. Elke week kiezen we een aantal recente discussies uit. Deze keer: jailbreaktweaks die onder iOS 5.1.1 niet meer werken, apps die niet meer in de App Store verkrijgbaar zijn en een dilemma over het kopen van een Apple TV 2 of 3.

Welke tweaks zijn ongeschikt voor iOS 5.1.1?

iOS-5.1.1iOS 6 is aangekondigd word je als bezoeker van iPhoneclub overspoeld met nieuwtjes hierover. Maar als gewone gebruiker zul je nog een paar maanden met iOS 5.1.1 vooruit moeten en dan is het wel handig om te weten wat wel en niet werkt. Jailbreakers hebben op het iCulture-forum een lijst opgesteld van tweaks die wel en niet in combinatie met iOS 5.1.1 werken. In de discussie wordt ook Crash Reporter genoemd, een gratis tool uit de BigBoss-repo waarmee je crash reports naar jailbreak-ontwikkelaars kunt sturen. Zo maak je het de ontwikkelaars een stuk gemakkelijker om hun tweaks aan te passen.

Verder lezen: Incompatibele tweaks iOS 5.1.1

App niet meer verkrijgbaar in App Store

Het komt regelmatig voor dat apps worden weggehaald uit de App Store. Soms omdat de ontwikkelaar inmiddels een vervangende app heeft gemaakt, soms omdat hij geen zin had om de app nog langer bij te werken. Dat blijkt het geval bij de app ANWB Zuinig Rijden. Deze app wordt niet meer ondersteund door de ANWB en is ook niet meer in de App Store verkrijgbaar. Forumbezoeker JanG merkte op dat de app bij het opstarten gelijk weer afsluit. Hij kan de app niet opnieuw installeren, omdat Zuinig Rijden niet meer in de App Store verkrijgbaar is. Natuurlijk zou Zuinig Rijden ook in zijn iTunes-bibliotheek moeten staan, maar niet iedereen synct zijn iPhone met de desktop. Uiteindelijk lukte het wel om de app opnieuw te installeren en weer werkend te krijgen (al waren alle ingevoerde gegevens weg). Het is beter om een alternatieve app te zoeken, bijvoorbeeld Road Trip.

Verder lezen: ANWB-app Zuinig Rijden werkt niet meer

Apple TV 2 of 3?

Apple-TV1Forumgebruiker rooky twijfelt of hij een Apple TV 3 moet kopen of beter de Apple TV 2 van een kennis kan overnemen. Het is een dilemma waar wel meer gebruikers voor staan. De Apple TV 2 valt immers te jailbreaken, maar is overal uitverkocht en is erg duur op Marktplaats. Daar staat tegenover dat de Apple TV 3 overal te krijgen is, maar voorlopig niet te jailbreaken valt. Wat te doen? Dat valt helaas moeilijk te voorspellen: iOS 6 komt eraan in het najaar, maar het is nog volstrekt onduidelijk of er dan ook een jailbreak mogelijk is. Eigenlijk is het dan beter om de ATV2 van de kennis over te nemen, want dan zijn twee mensen blij: de niet-jailbreakende kennis krijgt een nieuwere Apple TV, terwijl rooky zelf de ATV2 kan jailbreaken.

Verder lezen: Advies: Wel of geen Apple TV 2 (ipv 3)?

Apple TV 2 zonder jailbreak. Hij heeft de mogelijkheid om

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 12:11
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ervaringen, iCulture forum, jailbreak, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.