Niet Storen-probleem in iOS 6 nog steeds niet opgelost

Een bug in iOS 6 zorgt ervoor dat de Niet Storen-schakelaar op 1 januari 2013 niet automatisch weer wordt gedeactiveerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

do not disturbApple heeft het probleem met de Niet Storen-functie (Do Not Disturb) in iOS 6 nog steeds niet opgelost. Gisteren merkten veel mensen dat er geen notificaties en andere meldingen binnenkwamen op hun iPhone, omdat het toestel nog op ‘Niet Storen’ stond. Anderen kwamen er vandaag pas achter dat het maan-symbooltje in de statusbalk te lang actief bleef en zorgde dat ze geen notificaties binnenkregen.

Apple voegde in iOS 6 de Niet Storen-optie toe aan de iPhone. Door deze schakelaar om te zetten gaat de iPhone niet af zodra er een pushnotificatie binnenkomt, waardoor je niet in het midden van de nacht door je iPhone wakker wordt gemaakt. Je kunt in de instellingen van je iPhone ook aangeven op welke momenten deze schakelaar ingeschakeld moet worden, zodat je hem niet iedere avond zelf moet activeren. Deze laatste optie lijkt op 1 januari te zijn getroffen door een glitch, waardoor hij op het gekozen eindmoment niet meer terugschakelde.

Niet StorenDit is niet de eerste nieuwjaarsbug waar iOS last van heeft: op 1 januari 2011 versliepen aardig wat iPhone-bezitters zich, omdat ingestelde wekkers niet afgingen. De Niet Storen-glitch is een stuk minder extreem, omdat het wekkergeluid niet wordt tegengehouden als de optie is geactiveerd. Verslapen door de bug is daardoor niet mogelijk. Wel bestaat er een kans dat je berichten mist, omdat je er op rekent dat de iPhone je hierop attendeert door te trillen of geluid te maken.

Dit is een herpublicatie van een artikel dat op 1 januari 2013 al op iPhoneclub verscheen. De inhoud is bijgewerkt.

Let op: deze bug zal per 7 januari automatisch verholpen zijn, aldus Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 10:18
Categorie iOS
Onderwerpen ios 6, niet storen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.