iCulture Forum: rammelende iPhone, NFC-sticker plakken en wazige foto’s

Het iCulture Forum bevat elke dag weer interessante vragen en problemen. Wij kozen er een paar uit. Deze keer: rammelende iPhones, NFC-stickers aan de binnenkant van de iPhone plakken en foto's met een witte waas.

rammelaar iphoneiPhoneclub is meer dan een nieuwssite met artikelen die door onszelf worden geschreven. We zijn ook een actieve community, waarin gebruikers veelvuldig aan het woord komen. Op het forum kan iedereen zijn idee, handige tip of probleem kwijt. Je kunt vragen stellen, anderen helpen en kijken of jouw opmerkelijke ontdekking echt uniek is. Elke week noemen we als ‘smaakmakers’ een aantal onderwerpen die afgelopen week op het forum hebben gespeeld. Misschien ontdek je weer iets nieuws, lees je over dingen die nog niet in de nieuwsartikelen ter sprake zijn geweest of durf je eindelijk die brandende vraag te stellen. Deze keer: rammelende iPhones, NFC-stickers aan de binnenkant van de iPhone plakken en foto’s met een witte waas.

Rammelende iPhone

Al bij de iPhone 4 klaagden mensen over rammelende geluiden in hun iPhone. Bij de iPhone 4S horen we nog steeds allerlei rammelgeluiden. Is het de aan/uitknop die niet helemaal vastzit? De cameralens? Of zijn het losse onderdelen die door de behuizing stuiteren? In ieder geval krijg je het geluid te horen als je met je vingertop achterop de iPhone op het Apple-logo klopt. Bij de Apple Store in Amsterdam kun je testen dat alle uitgestalde iPhone 4S-exemplaren allemaal hetzelfde rammelgeluidje hebben. Het personeel zegt dat het niets is om je zorgen over te maken, omdat je iPhone gewoon functioneert. Maar toch… waar komt dat geluidje vandaan? Natuurlijk bedoelen we met een rammelende iPhone niet de Fisher Price-rammelaar voor de iPhone, op de foto hierboven.

Lees verder op het forum: iPhone 4 Rammel

NFC-sticker op je iPhone plakken

iphone-nfcEen flinke tijd geleden schreven we op iPhoneclub over contactloos betalen bij de Rabobank. Je kon een NFC-sticker op je telefoon plakken en vervolgens een ijsje afrekenen. Inmiddels is een soortgelijk systeem al in bedrijfkantines en sportkantines uitgerold. Maar een sticker op je iPhone ziet er niet uit. De oplossing is om je iPhone open te schroeven en de sticker aan de binnenkant te plakken. Forumlid ‘bierofjenever’ deed dat ook, maar krijgt het niet voor elkaar. Zodra de NFC-sticker in de telefoon is geplakt, werkt hij niet meer. Hij wil graag weten wat de beste locatie is voor zo’n sticker, zodat het wel werkt. Een antwoord is er nog niet, maar er zijn vast mensen die dit nu lezen en al wel ervaring hebben met het opplakken van zo’n NFC-sticker.

Lees verder op het forum: Locatie NFC sticker mijnID plakken in iPhone?

iPhone-foto’s met flits zijn wazig en wit

iphone foto witJe kunt zonder flits prima foto’s maken met je iPhone, maar zodra je de flitser gebruikt worden de foto’s opeens wit en wazig. Het kan zomaar gebruiken als je nog de plastic beschermfolie op je iPhone hebt laten zitten. Toch blijkt het probleem ook voor te komen bij mensen die de beschermfolie al lang hebben verwijderd. Waar kan het aan liggen? Aan een hoesje met een ongunstige camera-opening bijvoorbeeld, waardoor het licht op één of andere manier terugkaatst naar de camera. Maar er zijn ook mensen die altijd last hebben van de witte waas en daarom voortaan maar zonder flitser fotograferen. Ook last ervan? Of weet je de oorzaak? Deel het met anderen!

Lees verder op het forum: Alle foto’s met flits zijn compleet wit en wazig! Wat is dit?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 19:33
Categorie Achtergrond
Onderwerp iCulture forum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.