iCulture Forum: iPhone verbruikt veel data, Google Sync en Belgische Apple Store

Op het iCulture Forum zijn elke dag interessante ervaringen te lezen. Deze keer bespreken we een iPhone die veel data verbruikt, het synchroniseren van je iPhone-agenda met Google Calendar en een actie om een Belgische Apple Store te openen.

data-usage-iphone-4iPhoneclub is meer dan een website met nieuwtjes over de iPhone. Je kunt er ook kletsen met anderen op het iPhoneclub-forum. Elke week kiezen we een aantal forumdiscussies uit die onze aandacht hebben getrokken. Het gaat om onderwerpen die voor meerdere mensen interessant zijn. Deze keer: een iPhone die veel data verbruikt, synchroniseren van de iPhone-agenda met Google Calendar en een Belgische Apple Store.

iPhone verbruikt veel data

Soms kan het opeens gebeuren dat je iPhone veel meer data verbruikt dan je gewend was. Misschien ligt het aan een nieuwe app die je geïnstalleerd hebt, of een bestaande app die steeds een foto of video probeert te uploaden, maar daar steeds niet in slaagt. Zelf gebruikte ik DataMan Pro (zie afbeelding) toen het dataverbruik van mijn iPhone plotseling was gestegen. Maar er zijn ook desktoptools, zoals Wireshark voor de pc. Deze tool wordt aangeraden in een forumdiscussie over veel dataverbruik.

Lees verder op het forum: iPhone verbruikt veel data

Synchroniseren tussen iPhone en Google Calendar

iphone_google_syncHet is een veelgestelde vraag op het forum: het synchroniseren van afspraken tussen iPhone en Google Calendar. Maar soms werkt het niet zoals gepland en verschijnt de afspraak die je op de iPhone hebt gemaakt niet in de Google Agenda. De oplossing? Met Google Sync zorg je dat de gegevens goed worden gesynchroniseerd. Je moet dan wel in de juiste agenda kijken en zorgen dat de agenda op de Mac of PC goed is ingesteld. Eigenlijk is deze informatie natuurlijk al op iPhoneclub te lezen (bijvoorbeeld in deze tip), maar je moet het maar net even weten.

Lees verder op het forum: Synchroniseren iPhone en Google Calender en Synchroniseren van de Google en iPhone-agenda.

Belgen willen een Apple Store

post plaza gentIn Amsterdam ging in maart de eerste officiële Nederlandse Apple Store open. De Belgen willen ook zo’n Apple Store. Hoe pak je dat aan? Andries Claes denkt dat een Facebook-pagina met de titel ‘We want an Apple Store in Belgium’ de oplossing is. Als deze pagina maar genoeg likes krijgt, komt de boodschap misschien bij Apple over. Wij weten nog niet zo zeker of het gaat werken, maar het is het proberen waard. Wel zijn er al geschikte locaties gespot, zoals Post Plaza in Gent (zie foto), dat momenteel in handen is van een Nederlandse bank. Ook Antwerpen, Brussel en Brugge zijn kanshebbers.

Lees verder op het forum: België wil ook een Apple Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2012, 13:36
Categorie Achtergrond
Onderwerp iCulture forum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.