iCulture Forum: iPhone-verzekering, TomTom in het buitenland, iTunes herkent iPhone niet

Wekelijks besteden we aandacht aan onderwerpen op het iCulture-forum. Deze keer: voorwaarden van een iPhone-verzekering, dataverbruik van TomTom in het buitenland en iTunes herkent de iPhone niet meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone crashedOp het iCulture-forum vind je elke dag antwoorden op brandende vragen, ervaringen van mede-iPhonebezitters en problemen waar iedereen wel eens tegenaan loopt. Elke week kiezen we drie discussies uit die ook voor anderen de moeite waard zijn. Deze keer: voorwaarden van iPhone-verzekeringen, dataverbruik van TomTom in het buitenland en iTunes herkent de iPhone niet meer.

iPhone-verzekering

Forumbezoeker Tok Tok heeft zijn iPhone verzekerd via Actua en kreeg na schade 537 euro uitgekeerd om een nieuwe iPhone te kopen. Hij realiseerde zich dat hij daarmee geen gloednieuwe iPhone kan kopen, maar zelf flink wat geld moet bijleggen. Het laat zien, dat het zin heeft om op de voorwaarden van je iPhone-verzekering te letten. Actua trekt namelijk 25% van de waarde af als het toestel meer dan 12 maanden oud is. Tegenwoordig staat er een extra clausule in de voorwaarden, dat er geen rekening wordt gehouden met kortingen in verband met een abonnement. Dat is gunstiger.

Verder lezen: Actua verzekeringsvoorwaarden

Dataverbruik TomTom in het buitenland

tomtom hd traffic verkeerWe gaan over een paar weken weer massaal op vakantie. Met navigatiesoftware zoals TomTom op de voorruit geklemd kun je navigeren door heel Europa en zelfs daarbuiten. Het gebruik van navigatiesoftware kost geen dataverkeer en leidt dus niet tot roamingkosten, want de iPhone haalt je locatiegegevens via de GPS-satellieten binnen. Maar hoe zit het als je HD Traffic-verkeersinformatie inschakelt? Dat is de vraag die TomTom op de website niet beantwoordt (daarom hebben we zelf de vraag maar aan TomTom gesteld). Verkeersinformatie wordt via mobiel internet doorgegeven en het gaat waarschijnlijk om maar een paar kB per uur. Toch is het oppassen als je zomaar roaming op je iPhone inschakelt (standaard staat het uitgeschakeld), omdat ook allerlei andere apps op dat moment data gaan ophalen. Wil je niet ongemerkt e-mailtjes met grote bijlagen binnenhalen, dan is het slim om het binnenhalen van e-mail vanuit de instellingen van je iPhone uit te schakelen.

Verder lezen: Dataverbruik TomTom buitenland

iTunes herkent iPad en iPhone niet

connect-to-itunesAls je een iPhone aansluit op iTunes op de desktop, duurt het altijd even voordat het apparaat herkend wordt. Het komt echter ook voor dat de herkenning niet lukt. Forumbezoeker GerritClaes had dat probleem in Windows Vista: zijn iPhone en zijn iPad worden niet herkend, maar zijn iPod wel. Het probleem heeft waarschijnlijk te maken met een Windows USB-driverprobleem, met name de manier waarop Windows omgaat met proprietary USB-drivers. Alles deïnstalleren loste het probleem niet op. Wie wél een oplossing weet, wordt van harte uitgenodigd om deze gebruiker uit de brand te helpen.

Verder lezen: iTunes herkent mijn iPad en iPhone niet, maar mijn iPod wel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 12:11
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ervaringen, iCulture forum, tomtom, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.