iCulture Forum: eerste ervaringen iOS 6, iCulture-succes in Pocket Planes en alternatieve iPhone-lader

Iedere week verschijnen er interessante forumtopics op het iCulture forum. Deze week kijken we onder andere naar de eerste ervaringen met iOS 6, de iCulture Flight Crew in Pocket Planes en een alternatief op de iPhone-oplader.

iOS 6 iPhoneTerwijl er op iPhoneclub verschillende interessante artikelen verschijnen, gebeurt er ook ontzettend veel op het iCulture-forum. Dagelijks verschijnen er weer nieuwe topics, waarin bezoekers problemen aankaarten, hun ervaringen delen en nog niet eerder besproken zaken aan het licht brengen. Iedere week bespreken we drie van deze forumdiscussies in een artikel. Deze week: de eerste ervaringen met de bèta-versie van iOS 6, de iCulture Flight Crew in Pocket Planes en een alternatief op de officiële iPhone-stroomadapter.

Eerste ervaringen met iOS 6

iOS 6Tijdens WWDC presenteerde Apple iOS 6, waarna er direct al een bèta-versie voor ontwikkelaars werd vrijgegeven. Op het iCulture-forum is er sindsdien een topic van meerdere pagina’s ontstaan, waarin ontwikkelaars hun ervaringen met de bèta delen. Sommigen zijn enthousiast, maar een flink aantal bezoekers zegt last te hebben van crashes. Forumbezoeker Froggle wijst erop dat veel van deze crashes te wijten zijn aan Low Memory-foutmeldingen. Je kunt zien waardoor je iPhone-apps crashen door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Info > Diagnose en Gebruik > Diagnose en Gebruik. Sommige bezoekers melden dat de App Store alleen in het Engels te bekijken is, terwijl de iPhone in het Nederlands is ingesteld.

Een aantal iPad-testers zegt problemen te ondervinden met het maken van een Wi-Fi-verbinding. MarcMichel wist dit probleem voor zichzelf op te lossen door een aantal instellingen in zijn router te veranderen. Door alleen IEEE 802.11g in te schakelen, geen automatisch kanaal te kiezen en Enable WMM uit te zetten kon de iPad weer verbinden.

Verder lezen: Ervaringen iOS 6 (beta)

Let op! Bèta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en zijn niet te installeren door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-betasoftware.

iCulture-crew in Pocket Planes

Pocket PlanesVorige week verscheen Pocket Planes in de App Store, het vervolg op het populaire Tiny Tower. Deze keer moeten spelers hun eigen vliegtuigmaatschappij onderhouden door pakketjes rond te vliegen, luchthavens te kopen en vliegtuigen te verbeteren. De game heeft ook een slimme sociale haak: door bij het menu Flight Crew dezelfde naam als andere spelers in te vullen, kun je samenwerken om allerlei prijzen te winnen. We riepen spelers op om zich bij de iCulture Flight Crew te scharen, iets dat inmiddels door een flink aantal mensen is gedaan. Op het forum is daardoor ook de discussie over het spel losgebarsten. Inmiddels staan we op nummer 48 in de wereldwijde top 100 bij de huidige wedstrijd! Je sluit je aan bij de iCulture Flight Crew door naar het menu van Pocket Planes te gaan, op Flight Crew te drukken en bovenin de naam iCulture in te vullen.

Verder lezen: Pocket Planes (iCulture Crew)

Alternatieve oplader voor de iPhone

Philips iPhone-laderHoewel de officiële iPhone-stroomoplader van Apple aardig wat technologie bevat, is niet iedereen bereid om er 30 euro voor neer te leggen. Forumbezoeker Wotter is op zoek gegaan naar alternatieve adapters, zodat hij makkelijk zijn iPhone in verschillende kamers kan opladen. Hij vroeg op het forum naar suggesties en kwam meteen al met twee opties: een lader van Konig en één van Philips, allebei voor 15 euro. Andere bezoekers waarschuwen voor goedkope namaak, omdat je daarmee mogelijk je iPhone zou kunnen beschadigen. Opladers van de HEMA zouden volgens forumlid Remundo7000 prima werken, maar de iPad op hun beurt ontzettend langzaam opladen.

Verder lezen: Alternatief voor originele Apple wandlader

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 15:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen adapter, iCulture forum, ios 6, pocket planes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.