HTC klaagt Apple aan over patentovertreding Mac en iOS

HTC heeft Apple aangeklaagd voor het overtreden van drie patenten. De aanklacht werd gedaan bij de districtsrechtbank van Delaware in de VS. Er loopt al een zaak bij de ITC.

HTC-TouchTelefoonfabrikant HTC heeft Apple aangeklaagd wegens het overtreden van patenten. Deze keer gaat het niet alleen over telefoons of over iOS, maar gaat het ook om de Mac. HTC deponeerde de zaak bij de districtsrechtbank in Delaware (VS). Ze noemen daarbij drie patenten, die door Apple’s verkoop van de Mac, iPhone, iPad en andere apparaten zouden worden overtreden. Inzet is een importverbod voor Apple-producten in de VS en een schadevergoeding, een boete voor moedwillige overtreding en andere zaken.

HTC was de eerste Android-toestelmaker die door Apple werd aangepakt in patentzaken, in maart 2010. Momenteel loopt er al een zaak tussen Apple en HTC, maar die speelt via de International Trade Commission. De ITC is de zaak nog aan het onderzoeken. Bij de huidige aanklacht gaat het om de volgende drie patenten:

  • 7.765.414: Circuit and operating method for integrated interface of PDA and wireless communication system
  • 7.672.219: Multipoint-to-point communication using orthogonal frequency division multiplexing
  • 7.417.944: Method for orderwire modulation

Nu Google in bezit is gekomen van vele duizenden patenten die in handen waren van Motorola, kunnen we misschien nog wel meer patentzaken verwachten. Het zou alleen vreemd zijn als Google daarin het voortouw neemt, want zij spraken eerder schande over de huidige patentenruzie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 21:30
Categorie Apple
Onderwerpen android, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.