Europees verkoopverbod Samsung Galaxy Tab voorlopig opgeheven

Het Europese verkoopverbod van de Samsung Galaxy Tab is voorlopig opgeheven. Er is onduidelijkheid of de Duitse rechtbank in Düsseldorf wel de bevoegdheid had om een import- en verkoopverbod af t

galaxy tab ipadDe rechtbank in Düsseldorf heft voorlopig het import- en verkoopverbod van de Galaxy Tab op, wat de landen in de EU betreft. Alleen in Duitsland blijft verkoop van de Galaxy Tab 10.1 nog verboden. De rechter sprak vorige week een verbod voor alle EU-landen uit, met uitzondering van Nederland. Nu heeft de rechter in een tussenvonnis besloten om dit aan te passen, nadat Samsung bezwaar aantekende. Samsung mag de Galaxy Tab 1.01 wel weer in Europa importeren, verhandelen en verkopen.

Het verbod geldt tot nader order alleen voor Samsung AG, de Duitse vestiging van Samsung. Het gaat om een tijdelijke regeling tot 25 augustus, wanneer de zitting op de planning staat. Dat de uitspraak is ingetrokken heeft ermee te maken, dat de Duitse rechtbank niet zeker is of ze wel de bevoegdheid hebben om voor heel Europa een verkoopverbod uit te spreken.

Het verkoopverbod werd afgedwongen door Apple, die van mening is dat de Samsung Galaxy Tab sterke gelijkenis vertoont met de iPad. In het bewijsmateriaal leverden ze echter ondeugdelijke afbeeldingen aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 15:45
Categorieën Apple, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.