HP brengt iPhone-applicatie voor streaming video uit

HP is bezig om een softwareupdate voor de MediaSmart-homeserver uit te brengen. Daarmee wordt het mogelijk om streaming video naar de iPhone te sturen. De applicatie voor de iPhone zal gratis beschikbaar komen via de App Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

homeserverHP is bezig om een softwareupdate voor de MediaSmart-homeserver uit te brengen. Daarmee wordt het mogelijk om streaming video naar de iPhone te sturen. De applicatie voor de iPhone zal gratis beschikbaar komen via de App Store, maar werkt alleen op de recent geïntroduceerde MediaSmart EX485 en EX487. Wie zo’n apparaat heeft staan, kan z’n video’s automatisch laten converteren naar H.264-formaat in twee resoluties.

De ene is geschikt voor het scherm in de huiskamer, de andere voor mobiele apparaten zoals de iPhone. De conversie vindt als achtergrondproces met lage prioriteit plaats, zodat je tijdens het normale gebruik van de homeserver niets merkt. De video’s zijn behalve op de iPhone en iPod ook op de Sony PSP en de Microsoft Zune te bekijken.

mediasmartHP heeft al een iPhone-applicatie in de App Store waarmee je afdrukken op een printer kunt maken. De nieuwe iPhone-applicatie van HP kan videostreams afspelen, maar ook foto’s en muziek via het netwerk afspelen. Dat is mogelijk via Wi-Fi of 3G. Dat kan zelfs gelijktijdig: volgens een HP-topman kan de MediaSmart 5 gelijktijdige videostreams in HD-kwaliteit aan. De homeservers van HP zijn geschikt voor Windows- en Mac-gebruikers en kunnen ook samenwerken met Time Machine.

De MediaSmart EX485 is voorzien van een 750GB harddisk en kost $600, terwijl de MediaSmart EX487 met 1,5TB opslag voor $750 in de winkel ligt.

Via: Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.