GeoHot kraakt 5.8 bootloader en kan baseband downgraden

GeoHot is erin geslaagd om de bootloader 5.8 te kraken, waardoor het downgraden van de baseband mogelijk wordt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone geohotGeorge Hotz, beter bekend als GeoHot, heeft een bug in de iPhone 5.8 bootloader ontdekt, waarmee het mogelijk wordt om de baseband (modemfirmware) van de iPhone te downgraden. In de praktijk betekent het, dat je baseband 02.30.03 kunt downgraden naar 02.28.00 door gebruik te maken van BBUpdaterExtreme.
Het betekent niet, dat het nu mogelijk is om elke baseband te downgraden, want een deel van de iPhone-gebruikers zit imiddels op bootloader 5.9.

GeoHot en het iPhone Dev Team zijn nu aan het kijken of ze met deze ontdekking kunnen zorgen dat alle firmwareversies te unlocken zijn. Mensen die per ongeluk een update hebben geïnstalleerd kunnen op die manier terug. Op zijn weblog geeft GeoHot aan dat hij een tijdje uit de iPhone-scène is geweest. Chronic nam een paar dagen geleden contact met hem op, omdat hij hulp nodig had bij een probleem. Dat was een reden om theiphonewiki weer eens door te lezen, wat uiteindelijk tot deze nieuwe ontdekking leidde.

Als je onbekend bent met de persoon GeoHot, bekijk dan ook eens een aantal gerelateerde berichten onderaan deze pagina voor meer achtergrondinformatie of zoek op ‘GeoHot‘.

Via: Blog GeoHot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:56
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.