Herkenning Touch ID te verbeteren met nieuwe truc

Je kunt de herkenning van Touch ID op de iPhone 5s verbeteren met een slimme truc, ontdekt door podcaster Steve Gibson.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

touch id sensorBegin januari peilden we hoe lezers van iCulture over Touch ID denken. Daaruit bleek dat de meeste mensen geen problemen ondervinden met de herkenning. Maar er was ook een groep van 2,7% die was afgehaakt vanwege de matige herkenning. Nog eens 2,2% slaat Touch ID over omdat het te omslachtig is. Zij gaan liever onbeschermd of met een pincode door het leven, net als de groep iPhone 5s-bezitters (5%) die Touch ID nog nooit heeft geprobeerd. Wie nog zoekt naar mogelijkheden om de herkenning te verbeteren heeft nu de mogelijkheid om een nieuwe truc toe te passen. Podcaster Steve Gibson ontdekte bij toeval een nieuwe methode, die enigszins verborgen aanwezig is in iOS 7.

Bekijk grafiek.

Kun je bovenstaande grafiek met ervaringscijfers omtrent Touch ID niet zien, dan is hier een schermvullende versie.

Herkenning Touch ID verbeteren

Eerder werd al ontdekt, dat je de herkenning van Touch ID kunt verbeteren door dezelfde vinger meermaals op te nemen in het rijtje met 5 toegestane vingers. Maar dat beperkt wel het aantal mogelijkheden. De oplossing die Gibson heeft gevonden kost geen extra ‘vingers’ in het rijtje met scans en blijkt toch de herkenning van Touch ID aardig te verbeteren.

Normaal moet je bij het inregelen van de Touch ID-sensor zo’n tienmaal je vinger op de scanner leggen. Heb je veel meer tijd, dan kun je ook je vinger honderd keer op de scanner leggen, ontdekte Gibson. Het werkt als volgt:

Touch ID vingerafdrukscanner

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Touch ID en toegangscode.
  2. Voer je pincode in om toegang te krijgen tot deze instellingen.
  3. Ga naar Touch ID.
  4. Plaats je vinger op de sensor.

De bewuste vinger zal nu steeds grijs oplichten. Aanvankelijk werd gedacht dat je daarmee alleen de vinger in de lijst kunt terugvinden, zodat je bijvoorbeeld de tekst ‘Vinger 1’ makkelijker kunt wijzigen in de tekst ‘linker wijsvinger’ of ‘duim rechts’. Maar het blijkt dat de iPhone bij elke scan de herkenning traint. Hoe vaker je de vinger op de scanner legt, hoe beter de iPhone je vinger zal herkennen.

Het fragment over Touch ID begint vanaf 11:00 minuten en duurt ongeveer acht minuten.

Gibson ontdekte deze trainingsfunctie door zijn vinger te verschuiven, waardoor steeds een nieuw deel van zijn vingerafdruk werd gescand dat nog niet eerder in kaart was gebracht. Gibson vermoedt dat Apple dit bewust heeft ingebouwd: om te voorkomen dat je eindeloos vingers zou moeten scannen is gekozen voor een maximum van tien keer scannen. Maar Apple zou eigenlijk liever willen dat je meer samples scant. Gibson vindt dan ook dat je beter één vinger heel goed en heel vaak kunt scannen, in plaats van het scannen van verschillende vingers.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2014, 14:55
Categorie Achtergrond
Onderwerp touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.