‘Handoff en Continuity alleen op nieuwere iPhones en Macs’

iOS en OS X moeten dankzij iOS 8 en Yosemite beter met elkaar samenwerken, maar de nieuwe functies zijn mogelijk beperkt tot nieuwere iPhones en Macs.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

handoff-ios-macDit najaar moeten iOS en het Mac-besturingssysteem OS X beter met elkaar samenwerken dankzij nieuwe functies in iOS 8 en het nieuwe OS X Yosemite. Apple laat je via AirDrop bestanden tussen je iPhone en Mac versturen, dankzij Handoff kun je een halfgeschreven e-mail verder schrijven op je Mac en Continuity laat je bellen en sms’en vanaf je Mac. Apple is zelf nog onduidelijk over de vereisten van de nieuwe functies, maar het lijkt er steeds meer op dat het alleen mogelijk zal zijn als je een recente Mac en iPhone of iPad hebt.

Eerder deze week speculeerde de Duitse website Apfeleimer dat de nieuwe functies Bluetooth 4.0 Low Energy zouden vereisen, wat alleen door recente Macs wordt ondersteund. Dit speciale Bluetooth-protocol maakt communicatie tussen een Mac en iOS-apparaat mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van je batterij. Volgens Apfeleimer zou dit betekenen dat je Mac niet ouder dan drie jaar mag zijn – en in sommige gevallen zelfs niet ouder dan twee jaar, zoals in onderstaande afbeelding te zien is. Ook je iPhone en iPad moeten de functie ondersteunen, wat betekent dat de iPad 2 – die iOS 8 wel zal kunnen draaien – buiten de boot valt.

Bluetooth 4.0 support Macs

Hoewel OS X Yosemite op de meeste oudere Macs kan draaien, betekent dat dus niet automatisch dat alle functies ondersteund worden. In de tweede Developer Preview van het nieuwe Mac-besturingssysteem, dat gisteren gelijktijdig met iOS 8 beta 2 werd vrijgegeven, heeft Apple een extra veld aan de Systeeminformatie toegevoegd waaruit dit kan worden afgeleid. Bij nieuwere Macs, zoals de Retina MacBook Pro, wordt Continuity als ondersteund aangemerkt, terwijl dit volgens MacRumors bij oudere Macs niet het geval blijkt te zijn.

Continuity-ondersteuning in Yosemite Developer Preview 2

Net als iOS 8 is OS X Yosemite nog niet af. De komende tijd zullen er nieuwe testversies voor ontwikkelaars verschijnen, waarna de definitieve versie van het besturingssysteem dit najaar gratis beschikbaar zal komen. Mogelijk breidt Apple de ondersteuning voor de nieuwe functies nog uit, maar vooralsnog lijkt het erop dat je buiten de boot valt als je Mac en iPhone/iPad geen Bluetooth 4.0 LE ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:24
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen duitsland, handoff, ios 8, mac os x, yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.