Video vergelijkt iPhone 6 met Galaxy Note

In een video is te zien hoe groot de 5,5-inch iPhone 6 in vergelijking met de Galaxy Note is.

iphone-6-grote-modellenDe iPhone 6 gaat groot worden: het grootste model krijgt volgens geruchten een scherm van 5,5-inch. Dat is bijna zo groot als die van de Galaxy Note met 5,7-inch scherm. Je hebt ongetwijfeld wel eens mensen gezien met zo’n Note en het ziet er toch wat onhandig uit. Het lijkt wel een tablet! En die moet je dan tegen je oor houden? TechSmartt besloot een video te maken, waarin ze verschillende dummy’s laten zien, zodat je de grootte kunt vergelijken. Hun conclusie: 4,7-inch is ideaal voor de meeste consumenten. Een iPhone van 5,5-inch voelt raar en de behuizing is zelfs nog iets langer dan die van de Galaxy Note. Je hebt de neiging om een stylus te gaan gebruiken.


Er zijn al wel video’s geweest die de 4,7-inch versie van de iPhone 6 vergeleken met de Galaxy S5. Maar een vergelijking met de veel grotere Galaxy Note hebben we nog niet zo vaak gezien. Dat de 5,5-inch iPhone 6 iets langer wordt dan de Note, heeft te maken met ontwerpbeslissingen die Apple bij eerdere modellen heeft genomen. Terwijl bij Samsung de schermrand boven en onder het scherm vrij smal is, heeft Apple vrij veel ruimte gelaten voor de homeknop en camera’s.

iphone-6-grote-modellen

Op de foto hierboven is te zien dat de iPhone 6 dummy’s beduidend groter zijn dan de huidige iPhones. TechSmartt vindt de stap naar 4,7-inch logisch, maar een toestel van 5,5-inch zou je niet verwachten van Apple. Daarmee zou Apple een toestel maken dat groter is dan de G3 van LG, die door veel mensen al als erg groot wordt ervaren. Met één hand bedienen kun je wel vergeten.

De dummy’s komen overeen met de gelekte afbeeldingen van mock-ups die de afgelopen tijd circuleerden. Ze worden gebruikt door accessoirefabrikanten, die er hoesjes op maat mee maken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Er zijn ook foto’s verschenen, waarin de spacegrijze iPhone 6 wordt vergelijken met een ander populair toestel uit het Android-kamp: de HTC One M8. De iPhone 6 is samen met de iPhone 5 en de HTC One M8 op onderstaande foto te zien.

iphone-htc-one-m8

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.