Google Maps laat je navigeren met een autootje

In de Google Maps-app voor iOS zie je voortaan een autootje op de kaart rijden, als je dat wilt. Het vervangt de blauwe pijl die de richting aangeeft.

Google heeft de Maps-app voor iOS een grappig extraatje gegeven. In plaats van de blauwe pijl kun je ook een gekleurd autootje op de kaart zien tijdens het navigeren. Je kunt kiezen uit een rode sedan, een groene pickup of een gele SUV. Voordat je wegrijdt tik je op de blauwe pijl en de opties verschijnen onderin beeld. Het lijkt een vervolg op de eerdere functie waarbij je als Mario op de kaart kon navigeren. Mario’s kart zat tijdelijk in de app om Mario Day te vieren. Deze nieuwe voertuigopties zijn wat algemener en niet gekoppeld aan een bepaalde gebeurtenis of een bepaald thema, waardoor ze waarschijnlijk wat langer beschikbaar zullen blijven.

Auto-icoontje in Google Maps

Wil je in Google Maps een ander icoontje voor het autorijden, dan werkt het als volgt:

  1. Plan een route.
  2. Tik op de blauwe pijl.
  3. Kies een van de autootjes.

Google Maps voertuigicoon

Wil je later weer terug naar de blauwe pijl, dan werkt het op dezelfde manier: tik op het voertuig en je hebt keuze uit de vier opties, namelijk een pijl of een van de drie auto’s. Wil je tijdens het rijden van icoon wisselen, dan kun je dat het beste door een passagier laten doen of wachten tot je onderweg pauzeert. Misschien gaat Google in de loop van de tijd nog meer voertuigen toevoegen, al lijkt het ons sterk dat het uiteindelijk zal uitmonden in een ‘car store’. Zelf maken van autootjes is (nog) niet mogelijk.

Iets soortgelijks was eerder al bij de navigatiesoftware van TomTom mogelijk, waarbij je de standaard pijl ook kon vervangen door een autootje. In de huidige TomTom Go Mobile zit die functie er helaas niet meer in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2018, 10:44
Bron Bron Google Blog
Categorie Apps
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.