Spark 2.0 voor iPhone

Spark 2.0 krijgt meer functies voor teams

Samen schrijven aan e-mail

Readdle heeft Spark 2.0 uitgebracht met betere functies om samen te werken aan e-mailberichten in een team. Spark 2.0 stapt bij deze update ook over naar een betaalmodel, waarbij grotere teams zullen moeten betalen.

Spark 2.0: beter samenwerken aan e-mail

De Oekraïense ontwikkelaar Readdle heeft versie 2.0 van Spark uitgebracht op iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Je kunt samen een e-mail schrijven, discussiëren over een e-mailbericht en linkjes uitwisselen naar e-mailberichten waarmee je iets wilt doen. Zo kun je een privégesprek beginnen met een teamgenoot, als je bijvoorbeeld niet goed weet hoe je een e-mailbericht moet beantwoorden. Je kunt collega’s uitnodigen om samen naar een bepaalde e-mailconversatie te kijken, zodat je niet meer berichten hoeft te forwarden. Ook kun je samen aan een e-mailbericht werken. Deze functie is te vergelijken met Google Docs, maar dan speciaal voor e-mail. Het gevaar als je anderen laat meekijken, is dat zo’n bericht ook op de verkeerde plek kan terechtkomen. Daarom heeft Readdle beveiligingsfuncties ingebouwd, zodat een e-mailtje niet gaat rondzwerven binnen een bedrijf.

Vooral het samenwerken aan de kladversie van een e-mailbericht kan handig zijn binnen een team. Soms is een onderwerp erg complex of ligt het erg gevoelig, zodat het beter is als iemand anders meekijkt of meeschrijft.

In aparte videofilmpjes laat Readdle zien hoe alles werkt, zoals het delen van een e-mail met teamgenoten. Daarna kun je het bericht bespreken in een privéchat:

Ook kun je samenwerken aan een e-mail, waarbij je realtime de wijzigingen van de andere personen ziet:

Het delen van een directe link zie je in onderstaande video:

Spark 2.0 voor persoonlijk gebruik

Je krijgt nu misschien de indruk dat Spark vooral interessant is voor groepen, maar je kunt het ook in je eentje gebruiken. Zo heeft Spark voor iOS nu integratie met allerlei apps van derden. Eerder werkte Spark al samen met de Herinneringen- en Bestanden-app van Apple zelf, maar daar komt nu ook de samenwerking met 2Do, Omnifocus, Things, Wunderlist, Todoist, Asana, Trello en Bear bij. De Apple Watch-versie is nog niet helemaal klaar, maar die volgt binnenkort. Op de Mac heeft Spark een kalender gekregen waarmee je beter zicht hebt op je afspraken, zodat je bij het plannen van een afspraak via e-mail zeker weet dat je niet dubbel geboekt hebt. Je kunt met natuurlijke taal afspraken boeken, bijvoorbeeld door in te tikken: “Afspraak met Alex morgen om 13 uur’.

Overstap naar betaald abonneemodel
Voor bestaande gebruikers is de update gratis. Spark is met deze update overgestapt naar een abonneemodel (hier meer info). Voor persoonlijk gebruik en teams van maximaal twee personen is alles nog steeds gratis. Je kunt samenwerken aan een kladversie, e-mail delen met een beveiligde link en je krijgt de basisfuncties voor het delen van linkjes. Per team heb je 5GB opslag.

Wil je meer, dan betaal je $7,99 per gebruiker per maand voor 10GB opslag per teamlid, gezamenlijke opslag, een onbeperkt aantal samenwerkers, geavanceerdere functies voor het delen van linkjes, beheerfuncties en teamrollen. Ook krijg je voorrang bij supportvragen. Als je meteen voor een heel jaar Premium kiest krijg je 20% korting. Nog grotere teams kunnen op aanvraag een prijs afspreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2018, 16:25
Categorie Apps
Onderwerpen readdle, spark

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.