Google introduceert verbeterde interface voor Gmail op de iPad

Google heeft vandaag een verbeterde interface voor Gmail op de iPad geïntroduceerd, waarmee het eenvoudiger moet worden om vanuit Gmail een mailtje te typen.

GmailIn april dit jaar introduceerde Google een mobiele interface gebaseerd op HTML5 voor Gmail op de iPad. Evenals de standaard Mail-applicatie voor het apparaat wordt die gekenmerkt door een formaat bestaande uit twee kolommen: een voor alle e-mailberichten en een voor de detailweergave van een geselecteerd mailtje. Vandaag introduceerde Google via haar mobile blog een verbeterd manier om vanaf de iPad mailtjes in Gmail te typen.

Door middel van een een nieuw venster, dat schermvullend over het standaard Gmail-venster wordt weergegeven, moet het volgens het bedrijf eenvoudiger zijn om vanaf de iPad een mailtje te typen. Google legt het als volgt uit:

When you write an email you’ll now get a big full screen compose window instead of splitting the screen between your inbox and the compose view. More text is visible at once and there are no more distractions with messages on the side. We’ve also fixed problems that prevented scrolling on long messages.

Gmail - Oude en nieuw compose-window

Overigens is de verbeterde interface voorlopig alleen in de Engelstalige versie van Gmail beschikbaar, gebruikers die liever Nederlands als taal gebruiken moeten nog even wachten. Google geeft tevens aan dat men nog steeds experimenteert met het grotere scherm van de iPad en dat feedback van gebruikers meer dan welkom is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2010, 19:23
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen abonnementen, gmail, html5, ipad, onderzoek, performance, spionage, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.