iBooks 1.1 krijgt pdf-ondersteuning, notities en een leeslint

iBooks heeft een update gekregen naar 1.1 en bevat nu de mogelijkheid om pdf's te lezen, een leeslint toe te voegen en notities in de tekst op te nemen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ibooks iconIn de App Store heeft de boekenapplicatie iBooks vanavond een update gegeven naar versie 1.1. Daardoor is de app nu ook geschikt voor de iPhone en iPod touch. Nieuw in deze versie 1.1 is bovendien dat je pdf-documenten kunt openen en lezen vanuit Mail. Dit is ook één van de manieren om de pdf-documenten offline beschikbaar te maken in de applicatie: ze worden aan je bibliotheek toegevoegd en komen op de boekenplank voor pdf’s te staan.

De pdf-bestanden zijn te doorzoeken op bepaalde woorden of zinnen en je kunt een bladwijzer instellen voor favoriete pagina’s. Ook zijn er nieuwe functies toegevoegd om bladwijzers in te stellen, je kunt voortaan notities in de tekst opnemen of met een boeklint de hele pagina markeren. Heb je iBooks op meerdere apparaten geïnstalleerd, dan kun je de bladwijzers en notities onderling draadloos synchroniseren.

ibooksEr zijn nog wat kleine vernieuwingen doorgevoerd, zoals een nieuw lettertype (Georgia) en de mogelijkheid om de paginakleur in te stellen op wit of sepia. De nieuwe versie biedt ook meer stabiliteit en betere prestaties. Voor Nederlandse gebruikers is er in iBooks nog steeds niet zoveel te vinden; er zijn nog geen bestsellers en andere betaalde boeken verkrijgbaar en het gratis boek dat je erbij krijgt is nog steeds de Engelstalige klassieker Winnie de Poeh van A. A. Milne.

Mocht de app voor jou nog niet zichtbaar zijn, check dan deze iTunes-webpagina van Apple om vast te stellen dat de update daadwerkelijk bestaat.

Downloaden: iBooks (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2010, 9:13
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.