iOS 4 voor iPhone en iPod touch nu beschikbaar in iTunes

iOS 4 is beschikbaar in iTunes en bevat veel nieuwe functies, zoals multitasking, wallpapers en folders. Niet alle functies zijn echter te gebruiken op alle toestellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios4iOS 4 is zojuist beschikbaar gekomen via iTunes. Deze nieuwe versie brengt veel nieuwe functies naar de iPhone, waaronder multitasking, folders en wallpapers. Je kunt de update via iTunes op de desktop installeren (voor de minder ervaren gebruikers hebben we hieronder een instructie gemaakt). De update is bedoeld voor alle toestellen, behalve de eerste generatie iPhone en de de eerste generatie iPod touch. iOS 4 voor de iPad wordt pas in de herfst verwacht.

Mensen die afhankelijk zijn van een jailbreak en/of unlock moeten de update naar iOS 4 NIET zomaar zonder nadenken installeren.

Het iPhone Dev Team heeft aangekondigd dat iOS 4 te jailbreaken en te unlocken is. Ervaren gebruikers die over een oude bootrom beschikken kunnen gewoon updaten. Minder ervaren mensen die nog twijfelen (of geen idee hebben wat een bootrom is) kunnen beter nog even wachten. Ben je afhankelijk van een Spirit-jailbreak, dan kun je – als je de jailbreak wilt behouden – niet updaten naar iOS 4. Ben je niet meer geïnteresseerd in een jailbreak en ben je niet afhankelijk van een unlock (!), dan kun je zonder problemen updaten naar iOS 4.

zoek naar update

Instructie:

  1. Start iTunes 9.2 op de computer en sluit je iPhone aan.
  2. Verschijnt er niet automatisch een pop-up met een melding dat er een nieuwe update beschikbaar is, dan kun je het ook handmatig doen. Klik op de knop ‘Zoek naar update’.
  3. Er is een nieuwe update gevonden. Volg de instructies op het scherm.
  4. Geen update gevonden? Kun je niet langer wachten, dan kun je het IPSW-bestand ook downloaden bij Apple. Het downloadlinkje vind je hier: iOS 4 voor iPhone 3G/3GS/iPod touch.
  5. De complete changelog met alle wijzigingen in iOS 4 kun je vinden via App Advice.
Let op: voor jailbreakers/unlockers die nog niet kunnen/willen updaten: zorg dat het vinkje bij ‘Zoek automatisch naar nieuwe software-updates in iTunes is uitgeschakeld! (Voorkeuren > Algemeen). Je voorkomt hiermee dat je onbedoeld alsnog de iOS 4-firmware installeert.

ios 4Een overzicht van alle nieuwe functies is te vinden in ons gisteren gepubliceerde artikel: iOS 4: alle nieuwe functies van het iPhone, iPod touch en iPad OS uitgelegd of op Apple’s speciale iOS 4 firmwareupdatepagina. Op de iPhone 4 zijn alle functies beschikbaar, inclusief videobellen met FaceTime en multitasking.

In tegenstelling tot eerdere berichten lijkt er toch een klein verschil te zijn tussen de GM-build en de uiteindelijke firmwareversie van iOS 4. De SHA1-checksum verschilt en in de uiteindelijke versie lijkt Apple’s Game Center-applicatie te zijn verdwenen. We adviseren iedereen daarom alsnog om handmatig de Final Build te installeren via de daarvoor bekende methoden.
De reacties bij dit artikel zijn gesloten. Voor hulp en vragen kun je terecht op ons forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juni 2010 om 8:06
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.