Geruchten: ‘8GB iPad 2 in maart, 8-inch iPad later dit jaar’

Apple zou plannen hebben om een 8GB iPad 2 aan te kondigen, met later dit jaar een 8-inch iPad. Beide zullen voor een lagere prijs te koop zijn.

ipadsDe aankondiging van de volgende generatie iPad is nabij, maar toch probeert geruchtensite Digitimes nog snel even een paar voorspellingen te doen. Partners uit de toeleveringsketen van Apple beweren dat Apple de productie van een 7,85-inch iPad aan het voorbereiden is, die in het derde kwartaal van 2012 in grote volumes geproduceerd gaat worden. Ook zou Apple plannen hebben om al volgende week een goedkopere 8GB-versie van de iPad 2 aan te kondigen, naast de derde generatie iPad. De aankondiging staat op 7 maart gepland.

Beide geruchten zijn gebaseerd op informatie uit de toeleveringsketen. De iPad 2 met lagere capaciteit is bedoeld om te zorgen dat Apple een groter prijsbereik kan afdekken. Mensen die de iPad 3 te duur vinden, kunnen straks de iPad 2 als budgetmodel kopen. Daarmee zou Apple concurrentie van Windows 8-tablets en de Kindle Fire van zich af kunnen slaan. Digitimes beweert dat Apple volgende week twee versies van de iPad 3 gaat aankondigen, met 16GB en 32GB capaciteit. Waar de versie met 64GB opslagruimte is gebleven, is vooralsnog onduidelijk.

Verder beweert Digitimes dat het aantal geleverde iPad 3-exemplaren zal verdubbelen in vergelijking met eerdere schattingen.

Wat de 8-inch iPad (of eigenlijk 7,85-inch) betreft: volgens Digitimes zijn er samples van deze kleinere tablet rondgestuurd voor verificatie. Het is daarbij niet duidelijk of Apple de productie in het derde kwartaal zal starten. De prijs zal daarbij tussen 249 en 299 dollar kunnen liggen. Er gaan al veel langer geruchten over een 8-inch iPad. Hoewel de informatie meestal uit Aziatische bronnen met mindere reputatie komt, zorgde de Wall Street Journal voor iets meer geloofwaardigheid door te melden dat Apple-vertegenwoordigers met een 8-inch iPad-model op pad waren gegaan om aan toeleveranciers te tonen. De schermresolutie van de 8-inch iPad zou hetzelfde blijven, ook al zijn de afmetingen van het scherm (in centimeters of inches) veel kleiner. De Wall Street Journal waarschuwde daarbij dat het wel eens om een sample-tablet zou kunnen gaan, waarvan nog niet is besloten of de productie gaat starten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2012, 9:04
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.