iPad 3 scoort hoger dan Microsoft Surface in schermvergelijking

De iPad derde generatie scoort hoger in een vergelijkende schermtest dan de Microsoft Surface. Dit stelt DisplayMate.

Surface iPadDisplayMate concludeert dat het scherm van de nieuwe Microsoft Surfcace minder scherp en kleurrijk is dan de iPad derde generatie. De nieuwe tablet van Microsoft zou wel een beter scherm hebben dan andere 10-inch tablets met een lagere resolutie. Hoewel de Surface ongeveer evenveel pixels per inch heeft als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Tab 10.1, scoort de Android-tablet lager in de vergelijking wegens slechte reflectie en vertekende kleuren.

DisplayMate geeft het scherm in de iPad derde generatie een A, gebaseerd op het cijfersysteem dat wordt gebruikt in Amerikaanse scholen. De Microsoft Surface scoort een A-, terwijl de Galaxy Tab 10.1 een B+ weet te behalen. Het grootste zwaktebod van de Microsoft Surface is een kleinere kleurengamma, terwijl de iPad iets vaker last zou hebben van reflecties op het scherm. De Galaxy Tab 10.1 kampt volgens de tests met beide problemen. Je kunt het uitgebreide onderzoek lezen bij DisplayMate.

De test keek naar de iPad derde generatie. Het lijkt aannemelijk dat de resultaten ook slaan op de iPad vierde generatie, aangezien er geen veranderingen in het scherm te vinden zijn.

Eerder deze maand vergeleek DisplayMate nog de iPad mini met de Nexus 7 en Kindle Fire HD. Hierbij kwam de iPad mini op de tweede plek te staan, onder de Kindle Fire HD.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2012, 14:03
Categorie iDevices
Onderwerpen display, ipad 3, ipad 4, surface

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.