Gerucht: ‘Vernieuwde iPad 3 krijgt wereldwijde 4G en Lightning-connector’

Volgens geruchten gaat Apple volgende week een vernieuwde iPad 3 aankondigen. Daarin zit wereldwijde LTE, een Lightning-connector en een verbeterd scherm.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPad-3-iPhotoVolgens de geruchtenmachine gaat Apple volgende week een nieuwe iPad 3 aankondigen, voorzien van een Lightning-connector. Geruchten daarover gingen al eerder. De iPad mini zal daardoor niet het enige apparaat zijn dat Apple op 23 oktober gaat onthullen. Er zou bovendien een nieuwe MacBook en een nieuwe iMac aankomen. De vernieuwde iPad 3 heeft bovendien wereldwijde ondersteuning voor LTE (4G) en andere kleine verbeteringen. De huidige versie van de iPad 3 ondersteunt alleen LTE-frequenties die in de VS gangbaar zijn. De iPad 3 houdt z’n 9,7-inch retinascherm en ook de prijs (vanaf €479) zal hetzelfde blijven.

Bovendien blijft de opslagcapaciteit hetzelfde: 16, 32 en 64 GB. Het is nog niet eerder voorgekomen dat Apple een bestaande iPad halverwege de jaarlijkse productcyclus nog wat tweakt. Van de andere kant: het is ook nog nooit voorgekomen dat Apple in het najaar een iPad mini aankondigt. De verandering van interne componenten kan ervoor zorgen dat de iPad 3 wellicht nog iets dunner wordt. Opvallend bij de iPad 3 was namelijk, dat hij een fractie dikker was geworden ten opzichte van zijn voorganger. Al in juni verschenen de eerste geruchten over een verbeterde versie van de iPad 3, waarbij een nieuwe schermtechnologie zou zijn gebruikt en de hitte beter werd afgevoerd. De geruchten waren toen afkomstig van DigiTimes.

Op 23 oktober 2012 staat er een media-evenement van Apple gepland. Wij doen vanaf 19:00 uur op iPadclub verslag van alle aankondigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2012, 11:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.