Gerucht: Microsoft gaat MobileMe-alternatief SkyBox onthullen

Microsoft gaat volgende maand mogelijk een MobileMe- en een App Store-alternatief aankondigen, onder de naam SkyBox en SkyMarket. Daarnaast komt er een zakelijke dienst en een nieuwe interface.

SkyBoxVolgens de website Neowin heeft Microsoft een aantal grote aankondigingen voor Mobile World Congress in petto. Op de beurs, die volgende maand plaatsvindt in Barcelona, zou Microsoft wel eens een MobileMe-achtige dienst kunnen aankondigen met de naam SkyBox. Hiermee kun je een Windows Mobile-toestel draadloos synchroniseren en backuppen. Wat het interessant maakt, is dat de dienst mogelijk ook geschikt wordt voor andere apparaten – ook apparaten die niet op software van Microsoft draaien.
Daarnaast komt er volgens de geruchten een zakelijke versie van SkyBox, met de naam SkyLine. De derde grote aankondiging is SkyMarket, een mobiele marktplaats die wel wat op de App Store lijkt.

Verder is Microsoft mogelijk van plan om de gebruikersinterface van Windows Mobile een make-over te geven. Afgelopen november lekten al screenshots uit van een startscherm met honingraatstructuur. Toen werd gedacht dat de afbeeldingen nep waren, maar het zou best eens kunnen zijn dat het daadwerkelijk om een concept van de nieuwe interface ging. Half februari is Mobile World Congres.

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2009, 19:49
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.