Gerucht: ‘iPhone 5c krijgt morgen goedkoper 8GB-model’ (update)

Apple kondigt volgens documentatie van Duitse provider O2 op 18 maart een 8GB iPhone 5c aan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5cApple introduceert later deze week een 8GB-versie van de iPhone 5c. Dit blijkt uit documentatie van de Duitse provider O2, bemachtigd door Caschys Blog. Met een 8GB-model verlaagt Apple de minimumprijs van de iPhone 5c naar 509 euro bij de provider. Het 8GB-model zou vanaf dinsdag 18 maart om 8:00 uur worden verkocht. Over een verkoop van het 8GB-model in Nederland is nog niks bekend, maar het lijkt aannemelijk. Op het moment wordt de iPhone 5c in Nederland verkocht voor prijzen vergelijkbaar met die in Duitsland. Update: De iPhone 5c met 8GB opslag is inmiddels door Apple aangekondigd.

De documentatie van O2 biedt geen perfect beeld van de uiteindelijke iPhone 5c-prijzen: het 8GB-model zou in Duitsland 60 euro minder kosten dan de 16GB iPhone 5c, die wordt verkocht voor €569. Daarbij wordt echter gekeken naar prijzen in combinatie met een abonnement bij O2. Een iPhone 5c met 16GB via de Duitse Apple Store kost net als hier in Nederland €599.

Apple verkoopt al langer 8GB-versies van oudere iPhones als goedkoper alternatief. De iPhone 4s wordt bijvoorbeeld in Nederland met 8GB aangeboden voor €399. Overigens introduceerde Apple afgelopen jaar ook een nieuw opslagformaat voor een iDevice, maar hierbij betrof het een vergroting: de iPad kreeg toen een 128GB-model.

Hoewel het mogelijk is dat de iPhone 5c met 8GB zich zal beperken tot providers zoals O2, wordt het nieuwe model morgen wellicht ook in de Apple Store verkocht. We horen het vermoedelijk op dinsdag 18 maart van Apple.

Update: Op een foto is de mogelijke verpakking van de 8GB iPhone 5c te zien.

8GB iPhone 5c verpakking

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2014, 11:40
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.