Zo gaat de Healthbook-app in iOS 8 eruit zien (update)

In een reeks conceptafbeeldingen is te zien hoe Healthbook er in iOS 8 uit zal komen te zien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Healthbook details kleinerIn een uitgebreid verslag is te lezen hoe Apple’s Healthbook-app er in iOS 8 waarschijnlijk uit komt te zien. De informatie is afkomstig van 9to5Mac, waarvan we afgelopen week meerdere details over iOS 8 hoorden. De nieuwe Healthbook-applicatie wordt een verzamelplek voor alles over je gezondheid. Qua interface lijkt de app erg op het eerder in iOS 6 toegevoegde Passbook. Ieder onderwerp heeft een aparte kaart, waar je uitgebreid informatie op kunt aflezen. In een reeks conceptafbeeldingen is Healthbook vormgegeven.

In een aantal beelden is te zien hoe Healthbook er exact uit komt te zien. Het gaat hierbij niet om regelrechte screenshots uit iOS 8, maar uit conceptscreenshots, gebaseerd op informatie afkomstig van anonieme bronnen. Het is enigszins aannemelijk dat de bronnen het bij het rechte eind hebben: afgelopen jaar wist 9to5Mac ook op basis van anonieme bronnen veel details over iOS 7 naar buiten te lekken.

Healthbook screenshots

Healthbook bestaat net als Passbook uit meerdere kaarten, maar ditmaal heeft iedere kaart andere specifieke informatie over je gezondheid. Op de ene wordt je hartslag bijgehouden, terwijl je op een ander je slaappatroon kunt inzien. Al deze kaarten kunnen van volgorde worden veranderd, zodat de voor jou belangrijkste statistieken bovenaan geplaatst kunnen worden.

Volgens de aangehaalde bronnen krijgt Healthbook tabbladen voor bloedonderzoek, hartslag, hydratatie, bloeddruk, fysieke activiteiten, voeding, bloedsuiker, slaap, ademhaling, zuurstofniveaus en gewicht. Zwangerschapsvoortgang en stressniveaus zouden op het moment nog niet door Healthbook worden bijgehouden.

Healthbook activiteit gewicht

Niet ieder Healthbook-tabblad zal echter gekoppeld zijn aan een specifieke sensor: bewegingsactiviteiten, gewicht en voeding worden bijgehouden zoals bij veel andere fitness-apps al gebeurt: op basis van hoeveel je sport. Een aantal gemaakte stappen vertaalt zich immers ook in verbrande calorieën. Het zal ook mogelijk zijn om alles wat je eet in Healthbook vast te leggen, zodat er een beter beeld van je gezondheid wordt vastgelegd. Hiermee gaat Apple concurreren met bijvoorbeeld de Nederlandse apps Foodzy en MyFitnessPal.

Healthbook emergency card

Een speciale noodkaart laat je in Healthbook een uitgebreid overzicht maken van bijvoorbeeld je bloedgroep, gewicht, oogkleur en of je een orgaandonor bent. Deze informatie kan goed van pas komen als je bijvoorbeeld buiten bewustzijn in het ziekenhuis belandt. Dit doet gelijk ook vermoeden dat Healthbook een belangrijke rol zal spelen op het ontgrendelscherm van de iPhone: anders zou deze informatie immers ontoegankelijk zijn als je een toegangscode gebruikt.

De kaart met slaapinformatie in Healthbook is verglijkbaar met apps zoals bijvoorbeeld Sleep Cycle en Fitbit: je ziet aan de hand van een grafiek wanneer je diep hebt geslapen en hoe je nachten er gemiddeld uitzien. Vermoedelijk heeft dit tabblad een Nederlandse touch: een Nederlandse slaapexpert werd onlangs toegevoegd aan Apple’s team.

Vermoedelijk wordt je gezondheid grotendeels bijgehouden met behulp van gezondheidssensoren in de iWatch. Afgelopen maanden nam Apple meerdere fitnessexperts aan, die volgens geruchten hard meewerken aan gezondheidssensoren voor de iWatch. We moeten alleen nog zien welke informatie exact door de iWatch wordt verzameld: vermoedelijk zal de M7-coprocessor ook een belangrijke rol spelen. Deze kan met behulp van je iPhone-bewegingssensoren nu al je dagelijkse activiteiten goed bijhouden. Andere apps en accessoires kunnen mogelijk ook bijdragen aan het uitgebreide gezondheidsoverzicht van Healthbook.

Update 18 maart: Op het Chinese Weibo-forum zijn nu screenshots verschenen, die er exact hetzelfde uitzien als de mock-ups die 9to5mac gisteren publiceerde. Op de afbeeldingen is niets nieuws te zien.

healthbook-weibo-2 healthbook-weibo-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2014, 18:02
Categorie Apple
Onderwerpen healthkit, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.