Gerucht: iPad 2 een tussenmodel, iPad 3 later dit jaar

Volgens geruchten is de iPad die Apple volgende week woensdag naar verwachting zal aankondigen slechts een tussenmodel en niet de opvolger die iedereen verwacht.

iPad 2 mockupBlogger John Gruber meldde het eerder al als een theorie, maar inmiddels zijn er ook andere berichten die beweren dat de nieuwe iPad die Apple aankomende woensdag zal introduceren niet de volledig vernieuwde iPad is die iedereen verwacht. De productieproblemen, waarover wij eerder deze week berichtten, zijn mogelijk toch niet helemaal uit de lucht gegrepen, zo meldt iLounge op basis van “twee betrouwbare bronnen”.

Omdat iedereen nu een opvolger van de iPad verwacht zou Apple mogelijk een tussenmodel gaan lanceren met weliswaar enkele nieuwe functies maar minder dan aanvankelijk werd verwacht.

Dit verklaart mogelijk ook de doorlopende stroom aan geruchten dat de volgende iPad met een hoger-resolutiescherm (retina display) zou worden uitgerust. Zoals AppleInsider onlangs op basis van analist Ming-Chi Kuo berichtte zou de iPad 3, in tegenstelling tot de iPad 2, wel over een retina display-achtig beeldscherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels beschikken. Dit strookt ook met de beweringen van de goed geïnformeerde John Gruber dat de iPad 2 geen retina display heeft. Ook zei hij dat Apple dit jaar 2 iPads zal lanceren, al was dit niet op basis van bronnen. Volgens Kuo zouden de hogere-resolutieschermen op dit moment teveel kosten en niet geproduceerd kunnen worden in de door Apple vereiste aantallen.

Volgens de bronnen van iLounge is het op dit moment dan ook onduidelijk wat Apple volgende week woensdag precies zal introduceren. “De bronnen zijn er ernstig van overtuigd dat Apple onmogelijk genoeg ‘nieuwe’ iPads voor een lancering eind maart of begin april kan verschepen”, zo bericht iLounge. “Een van hen verwacht dat Apple alleen een voorproefje van de volgende iPad zal geven en deze dan rond juni zal lanceren. Een prijsverlaging van het huidige model zou de verkopen tot die tijd op peil moeten houden”, aldus de site. Een andere mogelijkheid is volgens de site dat Apple volgende week FaceTime-iPads in de vorm van duurdere modellen introduceert.

Aan de andere kant meldden AppleInsider en The Loop eergisteren op basis van eigen bronnen dat de berichtgeving over significante vertragingen niet juist is. Volgens analist Kuo zou Apple-partner Foxconn dit kwartaal 4,5 tot 5 miljoen iPad 2’s willen produceren en nog eens 3 tot 4 miljoen in april. Wall Street Journal meldde begin deze maand dat Apple de iPad 2, die dunner en lichter zou zijn, in productie had genomen. De iPad 2 is volgens WSJ dunner en lichter en uitgerust met ‘tenminste’ een camera aan de voorzijde voor videobellen. Andere verbeteringen betreffen een snellere processor, meer geheugen en ook een sterkere videochip. De schermresolutie blijft echter hetzelfde, zo stelde de krant.

Volgende week woensdag zal blijken of de volgende iPad inderdaad een iPad 1.5 in plaats van iPad 2 is en of het de door Wall Street Journal genoemde functies zal hebben. Apple is in ieder geval al begonnen met de voorbereidingen voor het media-event dat in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco plaats zal vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2011, 11:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ipad 2, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.