Bestuur een miniatuur Mini Cooper met je iPhone

BeeWi brengt een Mini Cooper op de markt, die je met je iPhone kunt bedienen. Dit radiografisch bedienbare autootje werkt op drie AA-batterijen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

beewiBeeWi heeft een oplossing bedacht om een miniatuur Mini Cooper te bedienen met je smartphone. Op Mobile World Congress in Barcelona lieten ze dat zien met behulp van een iPhone, maar er zijn ook filmpjes waarin een Android-toestel wordt gebruikt. De Mini Cooper is een radiografisch bestuurbaar autootje op een schaal 1:20 die je via Bluetooth bedient. De bewegingssensoren van de iPhone bepalen de richting waarin het autootje rijdt, dus door het kantelen van de iPhone laat je het autootje de bocht omgaan.


Je moet daarbij rekening houden met een bereik van zo’n 15 meter. Met drie AA-batterijen heb je drie uur plezier met deze Mini Cooper. Op de website van BeeWi is meer informatie te vinden over dit project, met een opsomming van de ondersteunde toestellen. Het speelgoedje kost 65 dollar. BeeWi is een Frans bedrijf, dat draadloze toepassingen op de markt brengt die meestal via Bluetooth en Wi-Fi werken. Voor deze Mini Cooper heb je het autootje nodig, een iPhone of Android-toestel met 2.1 of hoger en de BeeWi Bluetooth Control Pad-applicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.