Glide aangepast voor iPad: realtime Flash converteren

Transmedia heeft een nieuwe versie van Glide uitgebracht, met aanpassingen voor de iPad. Bijzonder daarbij is dat je realtime Flash kunt converteren om op de iPad te bekijken.

glide iosTransmedia heeft een nieuwe versie van Glide uitgebracht, met aanpassingen voor de iPad. Glide is een webgebaseerd OS, die je in de browser gebruikt. Je kunt in de browser documenten bewerken en samenwerken met anderen. Er zit een tekstverwerker in, een agenda, e-mail en een optie om media af te spelen. Bijzonder daarbij is dat je realtime Flash kunt converteren om op de iPad te bekijken. Je moet de Flash-videobestanden dan opslaan in je online opslagruimte.

Maar er is meer mogelijk, want Transmedia heeft een ‘universal translation engine’ gebouwd die 250 bestandsformaten aankan. Flash is slechts één daarvan. Glide heeft gekozen voor HTML5 om meerdere platformen en apparaten te overbruggen zodat je de formatenoorlog tussen Adobe, Apple en Google kunt ontlopen. Er zit ook een zoekmachinetool in om zoekresultaten in je webgebaseerde opslagruimte te bewaren. Glide heeft concurrenten zoals iDisk, SugarSync en Dropbox, maar die kunnen lang niet allemaal Flash aan.

Glide is gratis te gebruiken met een opslagruimte van 30GB. Wil je meer, dan betaal je $50 per jaar voor 250GB.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2010, 18:23
Categorie iOS
Onderwerpen glide, html5, iPhone 3G, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.