Toekomst: betalen met Pebble of iWatch bij de iPad-kassa

Met een Pebble en iPad kun je betalingen doen, bewijst Payworks. Is dit de manier waarop de iWatch straks betalingen mogelijk maakt?

pebble armNFC is een technologie die Apple aan zich voorbij lijkt te laten gaan. Terwijl banken en toestelmakers stoeien met NFC-pilotprojecten heeft Apple andere plannen. We schreven vanochtend over de iBeacon-technologie, waarmee Apple op basis van locatie je allerlei informatie over producten kan aanbieden, als je in de Apple Store rondloopt. De link met betalen werd al snel gelegd. Maar hoe dan? Christian Deger, CEO van betalingsaanbieder Payworks heeft wel ideeën hoe dat gaat werken. In een Vine-video is te zien hoe je met een Pebble-smartwatch en een iPad betalingen kan doen. Je legt het horloge op het scherm van de iPad en drukt op een knopje van het horloge om de betaling te bevestigen.

Omdat het Pebble-horloge en de iPad via Bluetooth met elkaar communiceren, wordt het akkoord voor de betaling doorgegeven. Eigenlijk zou er natuurlijk een iWatch op het iPad-scherm moeten liggen, maar bij gebrek aan een eigen smartwatch van Apple voldoet een Pebble ook. CEO Eric Migicovsky van Pebble gaf tijdens een evenement in oktober aan dat er veel nieuwe functies zullen worden toegevoegd, dus dat dit mogelijk is verbaast ons niet. Wel is het moeilijk om commercieel succes te boeken als de oplossing alleen op de Pebble werkt. De groep consumenten met zo’n smartwatch is nog te klein om het tot een succes te maken. Maar het geeft wel aan hoe Apple straks betalingen op de iWatch of op iOS-apparaten kan aanbieden.


Video niet zichtbaar? Op de website van Vine vind je het origineel.

Hieronder is een nog wat uitgebreider filmpje te zien van het betaalproces. In een blogposting leggen ze uit dat dit de snelste manier van betalen is:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2013, 17:45
Categorie Achtergrond
Onderwerpen betalen, iwatch, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.