Reacties voor: Geohot kondigt blacksn0w unlock voor iPhone aan (jailbreak/unlock)

Geohot heeft aangekondigd dat de unlock BlackSn0w binnenkort beschikbaar komt voor de iPhone's met 05.11.07 baseband. Alle huidige iPhones tot en met deze baseband kun je dan unlocken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. Wow dat is snel!

  2. 10.000:P

  3. Wat een koning

  4. Een gebruiker genaamd scottyatur claimt ook een unlock te hebben:

    http://twitter.com/scottyatur/statuses/5246266815

    http://twitter.com/scottyatur/statuses/5269708127

    Hij komt vandaag met een video om het te bewijzen. Ik ben benieuwd. 🙂

  5. Wat een held!!

  6. Whaha 10.000 € in 1 week is niet verkeerd xD

  7. De vraag is echter, hoe binnenkort is binnenkort?

  8. Zozo, $10.000,- rijker! Nu nog een untethered jailbreak en we zijn tevreden.

  9. Hij kondigt helemaal niks aan hij laat alleen zien dat hij zijn eigen code kan laate lopen op de baseband. Een unlock komt hierna pas

  10. Ben erg blij dat het hem gelukt is en hoop dat Jody hem netjes betaald. Wanneer zou hij beschikbaar zijn?

  11. Hoe kunnen jullie dit nou een held vinden? Hierdoor is er weer een exploit minder voor de volgende iPhone. Mensen die echt de unlock hadden gewild hadden niet moeten updaten.

  12. ik zag dit vanochtend al staan… ik volg die jongen op de voet.
    Maar hij heeft toch nog geen unlock gevonden..
    Hij is alleen in de buurt..

  13. @Christiaan
    Jouw opmerking slaat totaal nergens op. Volgens jou moeten de hackers vooral blijven wachten met het unlocken want de exploit kan dan weer in de volgende iPhone gebruikt worden.
    De praktijk heeft nu wel uitgewezen dat de mannen (Helden) toch wel weer een exploit zullen vinden. Het blijft een kat en muisspel tussen Apple en de mannen.

    Wie ben jij om te bepalen of mensen hun iPhone wel of niet moeten/mogen updaten.

    Aan azijnz*ers hebben we niets aan.

  14. Dat ziet er misschien leuk uit, maar de consequentie is dat we langer moeten wachten voordat de volgende firmware unlocked kan worden, omdat Apple deze fouten nu zal herstellen.

  15. @Christiaan:
    volgens mij hadden mensen die een nieuwe 3GS hebben zowiezo de nieuwste baseband. Als ik me niet vergis is dit de eerste keer dat zij überhaupt kunnen unlocken. Andere mensen hebben inderdaad zitten suffen.

    Maar goed, eerst zien dan geloven. Voor hetzelfde geld probeert Geohot alleen een reactie uit te lokken bij Jody om te zien of dat aanbod van $10.000 een beetje stand houdt. Als die nu al moeilijk begint te doen komt dat geld er mogelijk nooit.

    Ik zie al voor me hoe het straks verder gaat. Geohot krijgt dat geld en Jody roept straks op om de unlock via zijn betaalde tool te doen om daarmee de unlock community te steunen. :p

  16. Origineel geplaatst door Christiaan
    Hoe kunnen jullie dit nou een held vinden? Hierdoor is er weer een exploit minder voor de volgende iPhone. Mensen die echt de unlock hadden gewild hadden niet moeten updaten.

    lekker makkelijk praten. En als je een OTB iPhone hebt.

    Ik ben er wel blij mee !!!!!

    Ben alleen benieuwd wanneer onze vriend voor appel gaat werken. Ik denk dat hij daar uil wer 10k kan verdienen per weer.

  17. Ik denk dat het allemaal wel een tijdje gaat duren. Wel jammer.

    Scenario’s:

    1. Geohot zal het geld wel niet krijgen, de unlock komt voor ons dan niet beschikbaar.

    2. Gehot bluft

    3. De unlock komt er, geohot krijgt zijn geld alleen wij moeten hem kopen via de site van Jody

    4. De unlock komt er, en is gratis (laten we hopen 😉 )

    @Christiaan, je opmerking slaat echt nergens op.

  18. @Jaap

    GeoHot heeft al afgesproken met Jody dat hij alleen aan de slag gaat als de unlock gratis is voor iedereen.

  19. Ik geloof niet dat geohot de community deze unlock zal onthouden. Ik denk zelfs dat geohot ‘m eerder publiekelijk zal uitbrengen en die 10k mislopen dan ‘m aan Jody alleen verkopen.

    Daarnaast is geohot niet de enige die deze exploit kan vinden, ookal verkoopt jody ‘m alleen, zullen er vast andere groepen zijn die deze exploit vinden en dan heeft jody er geen monopoly op.

    Laten we hopen dat deze unlock de deur openzet voor untethered jailbreaks 🙂

  20. misschien een beetje een dome vraag maar dit betekend dus dat firmware 3.1 de unlock bijna beschikbaar is??

  21. het slaat sowieso nergens op dat je je iphone wilt unlocken.. brengt alleen beperkingen met zich mee. koop gewoon een ding uit italie of belgie

  22. @Deborage:
    Jij vind het misschien nergens op slaan, maar sommige mensen hebben geen keus (eerst bij t-mobile gezeten, hebben iphone en willen nu andere provider) en andere willen het risico misschien niet lopen.

  23. Toch vrees ik dat op een dag de muis gevangen is en we na firmware x.x niet meer kunnen unlocken en/of jailbreaken. Ik zou persoonlijk nooit een niet-officieel unlockte iPhone willen hebben of kopen, gewoonweg te onzeker allemaal.
    Wie hebben trouwens deze unlock eigenlijk nog nodig? Heeft niet 95% van de iPhone gebruikers een officiële iPhone (die je na 1jr. gratis kan unlocken of anders eerder tegen betaling)? En heeft die overige 5% niet voornamelijk een van oorsprong Italiaanse of Belgische iPhone?

  24. @Peter: Het gaat niet alleen om ons kikkerlandje, in amerika is er veel weerstand tegen AT&T en internationaal nog meer providers die crapabo’s bij de iphone leveren.

    Mensen willen gewoon keuze hebben, of het nou 95% of 5% is.

  25. Dit is zeer slecht nieuws. Meschien wel de enige fout in deze baseband. Zoek eerst naar meer en kom dan terug want dit kan zomaar het einde van unlock betekenen. Hele slechte zaak dit GeoHot

  26. @Patrick: Dus jij kent geohot en hebt met hem gesproken dat dit de enige is die hij kon vinden? Dat hij er niet meer heeft?

    Ik zou even gonny bellen om dit te melden! Belangrijk nieuws!

    [/sarcasme]

    Als jij dat kan bedenken, denk je dan dat hij dat niet kan?

  27. Wat ik niet snap is, dat de unlock al te downloaden is op de site van de man die het geld uitloofde voor deze unlock actie?

    op iphoneunlockuk dot com kun je hem namelijk al bestellen?

  28. Origineel geplaatst door Patrick
    Dit is zeer slecht nieuws. Meschien wel de enige fout in deze baseband. Zoek eerst naar meer en kom dan terug want dit kan zomaar het einde van unlock betekenen. Hele slechte zaak dit GeoHot

    Zelden zo’n domme opmerking gelezen, buiten die van Christiaan dan…..hahaha

    Wat heb ik aan een unlock die alleen virtueel in de volgende firmware beschikbaar komt. In dat gevalk kunnen we wachten tot Sint Juttemis.
    Maak er gebruik van zolang het kan…er komt altijd wel weer iets nieuws. En zo niet…pech gehad.
    Kan toch niet zo zijn dat alleen de al geunlockte (3.0)gebruikers hier plezier van mogen hebben….

    Go geohot go!

  29. De mensen bij Apple zijn ook gewoon mensen dus die maken ook fouten. En dit is in het voordeel van ons (Jailbreakers, Hackers) zodat hun gebruik kunnen maken van de fouten die Apple maakt. Wat ik probeer te zeggen is dat als Apple een nieuwe fw/BB uitbrengt kunnen er evengoed nog fouten inzitten door bijv. een typfoutje ofzo..

  30. hij komt vandaag uit op de site van iphoneunlockuk, daar staat overigens dat je er gewoon voor moet betalen?

  31. maar betekent dit dat binnen kort firmware 3.1 te unlocken is??

  32. Lol, hij heeft niet eens een unlock en hij geeft ook toe dat hij vanaf het moment waar het plaatje op zijn blog staat ook geen ideeen meer heeft hoe verder te handelen.

    Unlock duurt nog wel even hoor.

  33. Nou, tis algemeen bekend dat Geohot niks geeft om de rest van de jailbreak scene en enkel voor zn eigen gewin gaat!! (Nu die 10.000, tijdje terug om de ‘eerste’ te zijn!)

    Dus iedereen die het niet eens is met christiaan en Patrick weten gewoon niet waar ze over praten!!

    Ik weet nog goed met de PSP toen destijds, op een gegeven moment ook een hele lange tijd niet te kraken… totdat er een nieuwe versie van het apparaat kwam met heel nieuwe software!! Nadeel bij Apple is dat ze niet heel nieuwe software maken maar fijn doorwerken op de huidige software!!

    Daarnaast is het natuurlijk wel goed nieuws voor de mensen die hier van afhankelijk zijn!! Maar ga niet zomaar rond roepen dat mensen die iets anders zeggen onzin verkondigen!!

    Geohot weet wel waar hij over praat maar is tegelijkertijd wel de grootste egoist die ik ken op ‘hack’ gebied!!!

    Just my two cents!

  34. @Denneke:
    Je reactie staat vol drogredenen.

    Jouw mening is dat geohot niets geeft om de JB scene, dat is niet algemene bekendheid. Hij heeft zelf gezegd de unlock uit te brengen voor iedereen, naast de 10.000$. Daarnaast is ” het eerste zijn ” in mijn ogen niet egoistisch, het is alleen maar goed voor de community.

    Blijkbaar ben je niet bekend met de methodes van Jody, anders had je hem wel de grootste egoist genoemd.

    Denneke, alsjeblieft, het is goed als je je mening geeft, maar onderbouw deze en laat anderen in hun waarde.

  35. @GvdZ

    mis ik iets of is dit een voorbarige conclusie. Hij heeft de bb kunnen aanpassen, door er tekst in te plaatsen. Maar dan heb je nog geen unlock???

  36. Good news for the newest baseband , as you get a better connection with it , as for jody hes a thieving worm , cant see him changing his mind , its like asking holland to stop the racist zwarte piets , something that wont happen

  37. Peter zei op 30 oktober 2009 om 11:11
    Toch vrees ik dat op een dag de muis gevangen is en we na firmware x.x niet meer kunnen unlocken en/of jailbreaken. Ik zou persoonlijk nooit een niet-officieel unlockte iPhone willen hebben of kopen, gewoonweg te onzeker allemaal.
    Wie hebben trouwens deze unlock eigenlijk nog nodig? Heeft niet 95% van de iPhone gebruikers een officiële iPhone (die je na 1jr. gratis kan unlocken of anders eerder tegen betaling)? En heeft die overige 5% niet voornamelijk een van oorsprong Italiaanse of Belgische iPhone?

    Als je even op de consumentenbond site kijkt op het forum dan zul je zien dat T-Mobile heel slecht bereik heeft. En waarom zou ik bij T-Mobile terecht moeten omdat Apple dat afdwingt? T-Mobile heeft al genoeg van mij gestolen.

    Geohot en Dev Team zoeken naar oplossingen die gratis te verkrijgen zijn. Prima lui dus. Sites die claimen dat ze al een unlock hebben, zijn allemaal oplichters en daar heb ik inmiddels ook ervaring mee. Die 10.000 die wordt geboden is alleen maar om er dan tonnen zelf mee op te strijken. Als Geohot een site opgeeft waar ik geld kan storten, doe ik dat liever dan geld overmaken naar die lui die gratis meeliften en dan vervolgens op een smerige manier met leugens hun zakken vullen. En dat soort sites zijn er velen van.

  38. Jody is een oplichter, was ‘ie al en zal ‘ie altijd blijven. GeoHot zal geen unlock schrijven en deze alleen maar aan mr Sanders geven voor het geld. trouwens, de vraag is of GeoHot uberhaupt nog iets voor Jody wil doen : http://twitter.com/geohot/status/5283838300

  39. Origineel geplaatst door Thumper_uk
    Dus iedereen die het niet eens is met christiaan en Patrick weten gewoon niet waar ze over praten!!

    Het is maar net of je korte- of lange termijn denkt.
    Op de korte termij is iedereen met een 05.11.07 baseband hiemee enorm geholpen.
    Op de lange termijn is het zeer waarschijnlijk dat een unlock van bijv de 4G veel langer duurt of nooit komt en zittend in die jail heeft dan niemand het meer over nov 2009.

  40. Mooi dat hij het kan maar om hem nou een Held te noemen gaat wel wat ver.

    Met de koers van nu pakt hij toch even 6800,-
    (min zijn lokale belastingen)

  41. Wtf, sinds wanneer zijn zwarte pieten rasistisch?

  42. Ahumpf. Ik kocht mijn 3gs zo, hoor… maar ik wil unlocken omdat ik elders een goedkoper abbonement heb lopen.. met meer belminuten (van mijn oude telefoon van een half jaar oud…)

    Origineel geplaatst door Christiaan
    Hoe kunnen jullie dit nou een held vinden? Hierdoor is er weer een exploit minder voor de volgende iPhone. Mensen die echt de unlock hadden gewild hadden niet moeten updaten.

  43. @Mischadbs:
    Voor iemand zoals mij (voor kort newbe in het Iphone gebeuren) die recent een 3GS uit de doos haalde met 05.11.07 is hij weldegelijk een held!
    Wat de 4G betreft.
    Iemand zou de fout er toch uitgehaald hebben hoor.
    Of George het nu deed of niet.
    En zwarte pieten van de sint zijn zijn slaven.
    Zijn negerkes.
    Uit de tijd dat dit nog als normaal beschouwd werdt.
    Idd racistisch dus

  44. Ik snap niet zo goed wat er nou mis mee is dat de mensen met een 3gs binnenkort ook kunnen unlocken.
    Als de baseband nou al unlocked was en iemand anders zou komen aanzetten met een andere unlock via een andere exploit dan was het suf geweest.

    Nu is het gewoon de volgende stap in het kat- en muis spel. Apple brengt een nieuwe baseband uit in een nieuwe iphone en hij wordt gekraakt door mensen als geohot. Niets nieuws onder de zon.

    P.S
    Dat jody geld vraagt voor software van anderen die gewoon gratis te verkrijgen is en dat geohot hier indirect aan meewerkt is een andere discussie.
    Het was mooier geweest als hij gewoon aan de unlock was begonnen zonder de hengel met 10.000 euro voor z’n neus. Maar nog steeds knap dat het hem zo snel lukt.

  45. @NickH:

    Dat had je verkeerd geinterpreteerd 😉 Hij geeft niks om de rest van de scene omtrend respect voor een ieder ander! Dat veel mensen profijt hebben van zijn werk heb ik ook nooit ontkend! Ik heb dat zelfs bevestigd in mijn reactie! Hij gaat enkel voor eigen gewin, als die 10.000 niet beloofd was was hij er ook nog niet mee gekomen!! Terwijl het dev team daarnaast ook op die 10.000 gereageerd heeft en gezegd dat ze er niet op in gaan!!

    Verder weet ik wel wie Jody is en wat voor dingen hij op zn naam heeft staan maar hij is de egoist in dit verhaal? Terwijl hij juist Geohot uitlokt voor de tool!! Waar Geohot expliciet heeft aangegeven als de tool gratis en openbaar blijft!! Dan kan ik Jody niet de egoist noemen!!

    Daarnaast ben jij degene die niet onderbouwd maar ook slechts uit zijn eigen standpunt kijkt! 😉

    Dus chill!

  46. Meerdere successen voor de mensheid deze week unlock en een software licensing kopieerbeveiliging die open ligt vanaf deze week… Netjes 🙂 Volgens mij zetten ze alleen idioten aan het werk voor zulke dingen 😉

  47. Het commando waar Geohot van gebruikt maakt (AT+XEMN) was al bekend, omdat iH8sn0w daar een kleine twee weken geleden een Tweet over de wereld in stuurde (nadat hij op Twitter werd lastig gevallen dat hij het commando waar hij het over had aan MuscleNerd moest geven). Het was dus een kwestie van tijd voordat Apple de kwetsbaarheid in AT+XEMN op zou lossen en dus is het goed dat Geohot juist daar gebruik van maakt voor de unlock.

    Er is ook nog een gebruiker genaamd @scottyatur die claimt een unlock te hebben met behulp van een ander commando in de baseband. Als dit waar zou blijken te zijn, zou dit wel schadelijk zijn; omdat er het commando waar hij gebruik van zou maken nog niet bekend is bij Apple en dus hoogst waarschijnlijk wel in een volgende baseband-versie zou zitten.

  48. 1. Als hij word gestreekt en hij krijgt het geld niet, dan maakt hij de unlock sowieso openbaar.

    2. Hij krijgt het geld en de unlock word openbaar.

    Hij wilt sowieso de 1e zijn met de unlock, is hij het niet, is het volgende week wel iemand anders die hem naar buiten brengt.

  49. Deze man is toch wel the best! Kijk ook hoe snel hij alles maar weer fixed

  50. Mooi, maar Fuzzy geeft aan dat ik inmiddels baseband 6 en nog wat heb. Wordt daar al naar gezocht?

  51. Zie het zo: als apple stug blijft volhouden met dit nuffige gedrag van ze, het leven van de hacker, en DUS de gebruiker zuur maken, denken jullie dan echt dat ze zoveel iphones kunnen blijven verkopen als dat ze nu doen? Ik denk ‘t niet! Ik weet al zeker wel dat ik echt niet nog een keer een iphone en/of ander apple produkt aan zal schaffen.

  52. Zelfde geldt voor mij. Je koopt duizenden euros aan Apple apparatuur die je wilt aansturen met een iPhone maar je wordt gedwongen om met T-Mobile zaken te doen. T-Mobile heeft geen bereik dus heb ik niks aan, T-Mobile geeft dubbele sim-kaarten uit waardoor je spookrekeningen krijgt, als je geen bereik hebt krijg je niks vergoed. Kortom: T-Mobile zuigt. Apple doet helemaal niets voor je. Mijn volgende PC wordt weer eentje met Microsoft. Windows7 schijnt goed te draaien, de PC’s/laptops kosten minder dan de helft van Apple en surfen op het net lukt gewoon. Apple heeft het bij mij verbruid. Waarom ze vasthouden aan hun stugge beleid is mij een raadsel. Waarom verkopen ze in godsnaam zulke mooie dure producten in combinatie met een Mickey Mouse abonnement van T-Mobile?!

  53. En als mensen wekenlang hun iPhone niet hebben kunnen gebruiken en ze nu kunnen unlocken en jailbreaken hoe groot is dan de kans dat deze mensen keurig legaal software downloaden?????

  54. Origineel geplaatst door trip
    En als mensen wekenlang hun iPhone niet hebben kunnen gebruiken en ze nu kunnen unlocken en jailbreaken hoe groot is dan de kans dat deze mensen keurig legaal software downloaden?????

    @trip
    Ik heb volkomen legaal een gelockte iPhone gekocht die ik wil gebruiken met mijn Vodafone abb. Waarom zou ik illegale software moeten gaan downloaden? Ook een geunlockte iPhone werkt prima in de App Store, en met jailbreak en Cydia heb je er gewoon een winkeltje bij. Niks mis mee

  55. Sorry,

    ff offtopic, maar zwarte pieten zijn geen donkere slaven, maar knechten die zwart zijn, omdat ze altijd door de schoorsteen moeten kruipen.
    Vergelijking:

    Roet + knecht = zwarte piet

    On topic:
    Goed dat ze altijd op zoek zijn om het debiele systeem van Apple te ondermijnen.
    Ze maken echte geweldige dingen, maar die achterlijke contracten met providers en locks moeten echt stoppen.
    Gaat toch helemaal nergens over.
    Keep up the good work Geohot. ik doe het je niet na

  56. Zijn er nog mensen die voor nieuwkomers wat tips hebben over hoe Cydia te gebruiken?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.