Gelekte foto’s tonen retinascherm iPad 3 gemaakt door Samsung

Foto's gemaakt in een fabriek van Samsung zouden het Retinascherm van de iPad 3 tonen. Dit is het zoveelste gerucht over het scherm met een hogere resolutie. Eerdere bronnen spraken over een scherm gemaakt door Sharp, niet Samsung.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Retinascherm iPad 3 SamsungDe Apple-geruchtensite 9to5Mac zegt foto’s te hebben van het retinascherm in de iPad 3. Deze beelden werden voor het eerst gevonden op een Chinese website. Dit is het zoveelste feit dat geruchten over een retinascherm in de iPad 3 versterkt. Volgens de maker van deze foto’s wordt het retinascherm gemaakt door Samsung. Opmerkelijk, gezien eerdere geruchten spraken over een retinascherm geproduceerd door Sharp.


Zowel de iPhone 4 als de iPhone 4S bevatten op het moment een Retinascherm. Deze display heeft een dichtere pixeldichtheid, waardoor er hogere resoluties mogelijk zijn. Geruchten over de iPad 3 spreken over een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

Retinascherm iPad 3 SamsungDe foto’s tonen een rechthoekig scherm dat qua verhouding inderdaad ongeveer in de iPad zou passen. Volgens de Chinese site worden ze op het moment ingepakt bij het Zuid-Koreaanse hoofdkwartier van Samsung, waarna ze naar Apple worden verzonden. Alle foto’s zijn hier te bekijken.

Gisteren lazen we nog dat de iPad 3 wellicht een A5X-processor zal bevatten, in plaats van de veel besproken A6-chip. Ook zou de iPad 3 rondere hoeken en een 8-megapixelcamera krijgen.

Hoe de vork precies in de steel zit, ontdekken we hopelijk over een paar weken. Meerdere geruchten wijzen op een Apple-evenement begin maart.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.