Gerucht: ‘iPad 3-onderdeel toont Apple A5X-chip’

Op een internetforum is een foto verschenen van de A5X-chip. Het is een aanwijzing dat Apple niet voor een quad-core A6-chip kiest, maar een verbeterde versie van de A5-chip.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad_3_logic_board_A5X_SoC
Bijna dagelijks verschijnen er geruchten over de iPad 3. Nadat we eerder vandaag schreven over de camera van de iPad 3, is nu de processor aan de orde. In de forums van de website WeiPhone verscheen een foto van een system-on-a-chip (SoC) met daarop de opdruk A5X en een Apple-logo.

De A5X-chip is nooit eerder genoemd in het geruchtencircuit. Op de component staat de datumcode 1146, dat verwijst naar de periode 14 tot 20 november 2011. Je zou hieruit kunnen afleiden dat de iPad 3 geen Apple A6-chip krijgt, maar een verbeterde variant van de Apple A5-chip. Maar het kan ook zo zijn, dat op het moment dat het prototype werd gemaakt nog geen A6-chip beschikbaar was, zodat een aangepaste versie van de A5 moest worden gebruikt.

Kiest Apple voor A5X, dan betekent het dat de iPad 3 een dual-core tablet wordt en niet de quad-core die sommige mensen hadden gehoopt. Wat het modelnummer betreft heeft de getoonde A5X-chip nummer #S5L8945X, wat overeenkomt met de iBoot-logbestanden die de website BGR een paar weken geleden toonde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2012, 10:52
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.