Gebruikers willen houten boekenkast in iBooks terug

Gebruikers zijn boos over de iBooks-update. De houten boekenkast is weg en het ziet er nu kil uit.

ibooks logoWat waren we blij dat we eindelijk het gestikte leer in de agenda-app en het groene biljartlaken in Game Center kwijt waren. Apps in iOS 7 hebben een frisse nieuwe uitstraling gekregen. En hoewel je soms wat gemor hoort over het klinische uiterlijk van sommige apps, lijkt het erop dat gebruikers zich er toch maar bij neerleggen dat de Scott Forstall-periode bij Apple definitief is afgelopen. Maar niet iedereen. “iBooks heeft voor iOS 7 een prachtig nieuw ontwerp gekregen”, schrijft Apple over de vernieuwde iBooks-app. Maar de gebruikers denken er anders over: “Waar is de houten boekenkast gebleven? Dit is ongezellig!”


iBooks iOS 7.0 uiterlijk boekenkast“Echt triest en inspiratieloos” vindt de ene lezer. “Ik wil niet de sfeer van een autopsie-kamer”, klaagt de ander. En: “Mijn knusse boekenkast is veranderd in een kille koelkast!” Of anders deze: “Wat gaat Apple achteruit, deze boekenkast verkoopt IKEA niet eens!” Blijkbaar lukt het gebruikers wel om bij agenda en kompas naar een digitale equivalent over te stappen, maar willen we bij boeken toch het idee hebben dat we een ‘echte’ paperback of een gebonden exemplaar van een houten plankje pakken. Gelukkig is niet alles verloren gegaan. Je kunt de pagina’s nog wel steeds omslaan, zoals bij een papieren boek. En de vernieuwde app geeft nog steeds de indruk van boekenplankjes (zie afbeelding hiernaast). Het gaat erom dat de innig geliefde houtstructuur weg is.

Over de werking van de app zijn er overigens geen klachten: reviewers in de App Store melden dat alles nog werkt zoals beloofd. Maar dat hout… 1 ster! andere klachten zijn de grote boektitels in schermvullende weergave en teveel ruimte rondom de paginatitels.

De enige Apple-app die nu nog niet is aangepast is de Zoek mijn vrienden-app, die nog rijkelijk is voorzien van lederstiksels.

Downloaden: iBooks (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.