Steve Jobs met Seiko-horloge op TIME-cover

Seiko gaat Steve Jobs’ Chariot-horloge opnieuw uitbrengen

Seiko gaat een gelimiteerde editie van de Seiko Chariot uitbrengen, het horloge dat Steve Jobs in de jaren tachtig graag droeg.

Goed nieuws voor fans van Steve Jobs: het Japanse horlogemerk Seiko gaat een gelimiteerde uitvoering van het ‘Steve Jobs’-horloge op de markt brengen. De aankondiging komt een dag nadat de Apple-oprichter 62 jaar zou zijn geworden. Het gaat om een beperkte oplage van de Chariot-serie, het minimalistische horloge dat Steve Jobs droeg in de jaren tachtig, nog voordat de Apple Watch op de markt verscheen.

Steve Jobs met Seiko-horloge op TIME-cover

Steve Jobs-horloge van Seiko

Het Japanse elektronicabedrijf gaat voor deze speciale Chariot-modellen samenwerken met Nano Universe, een winkelketen in Tokio. Dat is helaas ook de enige plek waar je ze kunt kopen. Jobs droeg het horloge op de wereldberoemde cover van Time Magazine uit 1984. Op deze door Norman Seeff gemaakte foto is Jobs in lotushouding te zien, met een Macintosh op zijn schoot. Het zou een van de bekendste portretten van Jobs worden.

Seiko-horloge van Steve Jobs

Het originele horloge werd in februari 2016 op een veiling verkocht voor 42.500 dollar. Gelukkig is het nieuwe model een stuk goedkoper: het zal 20.000 yen kosten, iets meer dan 150 euro. Er zijn twee uitvoeringen: de originele uitvoering van 33mm en een iets grotere van 37,5mm. Vooral het zwarte model zal in trek zijn: daarvan zullen slechts 300 stuks worden gemaakt. Mocht je misgrijpen, dan heb je ook nog kans op de 1.982 stuks van de witte uitvoering. Dit was overigens de uitvoering die Jobs zelf droeg.

Voor horlogeliefhebbers die toevallig ook Steve Jobs-fan zijn, zit er niets anders op dan naar Japan te reizen of eBay in de gaten te houden. De Seiko Chariot ligt vanaf 10 maart in de winkel.

Steve Jobs met Seiko-horloge op TIME-cover

62e verjaardag van Steve Jobs

Natuurlijk liet ook Apple de 62e verjaardag van Steve Jobs niet ongemerkt voorbij gaan. Eerder deze week werd bekend dat er een Steve Jobs Theater komt in Apple Park, het gloednieuwe hoofdkantoor van Apple in Cupertino. Die naam Apple Park is een mooie verwijzing naar XEROX Parc, de plek waar belangrijke stappen werden gezet voor de computerindustrie.

Tim Cook stond op Twitter stil bij de verjaardag van Steve Jobs. Op Twitter schreef Cook: “Steve, wiens woorden en idealen ons altijd zullen inspireren”, vergezeld van de bekende Jobs-uitspraak “Er is geen reden om je hart niet te volgen”.

Apple Park Steve Jobs Theater.

Eerder deze week liet Cook al weten: “Steve’s visie voor Apple gaat door, ook al is zijn tijd bij ons voorbij. Hij wilde van Apple Park de thuisbasis voor innovatie maken, voor nu en komende generaties”. Het glazen Steve Jobs Theater staat op een heuvel en kijkt uit over de campus. Er zijn 1000 stoelen voor presentaties en andere evenementen. Grote kans dus, dat de belangrijkste aankondigingen vanaf nu in dit theater worden gedaan.

Jobs overleed op 5 oktober 2011 na een jarenlange strijd tegen kanker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2017, 14:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.