FourTrack: multitrack audiorecorder voor de iPhone (App Store)

Sonoma Wire Works heeft FourTrack aangekondigd, een multitrack audiorecorder voor de iphone. Handig voor songwriters, zangers, gitaristen, pianisten en andere muzikanten.

FourTrackSonoma Wire Works heeft FourTrack aangekondigd, een multitrack audiorecorder voor de iPhone. Handig voor songwriters, zangers, gitaristen, pianisten en andere muzikanten die audio in meerdere sporen willen opnemen. FourTrack werkt via de ingebouwde microfoon van de iPhone, via de microfoon van een headset of een externe microfoon. De opnames kun je via Wi-Fi synchroniseren met een desktopcomputer. Je kunt ze ook in opnamesoftware laden om er verder aan te werken.
Zoals de naam al aangeeft ondersteunt FourTrack in totaal vier sporen die (in theorie) van onbeperkte lengte mogen zijn. De variatie in opnamekwaliteit is wel wat beperkt: alleen 16 bit 44,1 kHz wordt ondersteund.

Met stereo-taperecorders kun je steeds twee sporen tegelijk opnemen op een cassette. Een recorder met vier sporen heeft daarentegen het voordeel dat je steeds één spoor kunt opnemen terwijl je gelijktijdig naar de andere drie luistert. Zo kun je eerst de gitaarpartij opnemen, daarna het zanggedeelte en vervolgens nog wat andere instrumenten. Er zijn (hardware-)recorders met vier sporen, maar die heb je natuurlijk niet altijd op zak, maar je iPhone wel!

Ontwikkelaar Sonoma Wire Works heeft eerder al RiffWorks gemaakt, software waarmee je je gitaarspel kunt opnemen. Ze werkten voor FourTrack samen met The Retronyms, die de iPhone-applicatie Recorder (€0,79) in de App Store hebben uitgebracht.

FourTrack is te koop voor de introductieprijs van €7,99.

Via: PR Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2008, 10:00
Categorie Apps
Onderwerp trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.