Foto: medewerkers bezig met iPhone 5-scherm (gerucht)

De productie van de iPhone 5 is in volle gang en daarom is er nu een foto gelekt van Wintek-medewerkers die het scherm van de telefoon controleren of schoonmaken. Het blijft wel bij een gerucht.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wintek iPhone 5 fabriek schermenDe werkende mensen op de foto hiernaast leggen de hand aan de schermen van de iPhone 5 in een Wintek-fabriek. Dat beweert althans een microblogger van Sina, een Chinese variant op Twitter. Als je goed kijkt naar de foto (na de klik ook in het groot), zie je dat de behuizing van de telefoon meer ruimte laat voor de home-knop van de iPhone. Dat komt overeen met eerdere berichten dat de knop inderdaad breder wordt of zelfs touch-gevoelig wordt, zodat je met de knop kan swipen tussen actieve applicaties.

De medewerkers dragen kapjes voor de mond en sommigen hebben zelfs een nog groter gedeelte van hun gezicht ingepakt met een kapje daaronder. Ook dragen ze beschermende pakken. Volgens de website MicGadget gaan er zelfs geruchten dat de fabrieksleiding camera’s in de ruimte heeft gehangen om de gezondheid van de werknemers in de gaten te houden.

Wintek 5 grotere home knop

Dat is relevante informatie omdat de taak die deze fabrieksarbeiders van Wintek in China uitvoeren, het controleren of schoonmaken van het touchscreen-component van de iPhone omvat. Bij die operatie werden medewerkers van Wintek eerder al blootgesteld aan de giftige stof N-Hexaan en daar zijn een paar van hen ziek van geworden. Het is niet bekend of de stof nog steeds wordt gebruikt.

Behalve de grotere home-knop lijkt het er ook op dat het beeld van de iPhone iets groter is dan dat van de iPhone 4. Desalniettemin moeten we erbij melden dat dit bericht valt onder de categorie geruchten. Niemand kan bevestigen of het inderdaad de iPhone 5 is waar deze werknemers de hand aan leggen.

iPhone 5 Wintek werknemers totaalplaatje

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2011, 18:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen scherm, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.