Foldertitels op de iPhone verduidelijken met Unicode-symbolen

Met Unicode-karakters kun je op een redelijk eenvoudige manier de titels van folders op de iPhone aanpassen. Hierdoor verduidelijk je welke iconen in die folder verzameld zijn.
Metin Seven - · Laatst bijgewerkt:

iphone folder unicodeSinds de introductie van iOS 4 is de folders-optie een zeer bruikbare aanvulling om orde in de app-chaos te scheppen. Als alternatief voor het struinen door meerdere schermen vol app-iconen die in verschillende categorieën thuis horen kun je die apps tegenwoordig overzichtelijk in folders categoriseren en daar een toepasselijke naam aan geven. Met behulp van Unicode kun je die folders naast een titel ook nog voorzien van een verhelderend symbool.

Unicode is een digitale reeks grafische symbolen met unieke codes, die in 1987 mede door Apple-medewerkers is geïnitieerd, in de loop der jaren door verschillende partijen is uitgebreid en als een wereldwijde symbolenstandaard gevestigd. De meeste browsers en rich text editors ondersteunen Unicode (doorgaans de UTF-8 variant). Een Google search op Unicode brengt je bij diverse websites waarop de vele Unicode-symbolen te vinden zijn.

Sevensheaven iPhone homescreenOmdat een beeld vaak sneller te herkennen is dan een woord, kan het een foldercategorie verhelderen. Bovendien kan de toevoeging van een grafisch symbool plezieriger ogen dan alleen een droge letterreeks. Aangezien iOS Unicode ondersteunt, is het mogelijk om foldertitels aan te vullen met een toepasselijk Unicode-symbool.

In de screenshots die dit artikel vergezellen vind je mijn persoonlijke folderindeling met toepasselijke symbolen, en hieronder staan de gebruikte symbolen op een rijtje. Je kunt de symbolen eenvoudig uit dat rijtje kopiëren en voor of achter je foldertitels plakken, waarna je helemaal hip bent als je het aan vrienden toont die dit iPhoneclub-artikel hebben gemist.

Door te zoomen in je browser zie je de Unicode-symbolen groter en duidelijker …

Grafische symbolen van Sevensheaven's iPhone

 •  Apple (waarschijnlijk alleen zichtbaar in browsers op Mac OS X)
 • ⌘ Apps (ik wilde niet twee keer het Apple-logo gebruiken)
 • ♬ / ♫ / ♪ Audio
 • ☁ Cloud
 • ☎ / ✉ / ☺ / ☻ Contact
 • ▭ / ★ Film & TV
 • ♠ / ♞ / ♜ Games
 • ✍ / ✎ / ✐ / ✒ Grafisch
 • ℹ / ? / � Informatie
 • ✈ Navigatie
 • ⚒ Tools
 • ✪ / ➲ Web
 • ☂ / ☁ / ☼ Weer

Tot slot: ook de gratis webapplicatie Glyphboard (enige tijd geleden al door iPhoneclub besproken) biedt een handige verzameling gemakkelijk te kopiëren Unicode-symbolen.

Uitleg

Hoe werkt dit precies?

 1. Voeg Glyphboard toe aan je Home-scherm door deze link op je iPhone in Safari te openen *of* kopieer bovenstaande lijst in een nieuwe notitie om die symbolen te gebruiken;
 2. Open Glyphboard of de zojuist aangemaakt notitie en kopieer het gewenste karakter;
 3. Open de folder die je wilt aanpassen en houd je vinger ingedrukt op een willekeurig icoon in die folder totdat alle iconen gaan wiebelen;
 4. Je ziet nu dat je ook de titel van de folder kunt aanpassen. Plak voor de titel het eerder gekopieerde Unicode-karakter;
 5. Sla je wijzigingen op door op je Home-knop te klikken;
 6. Herhaal voor andere folders die je wilt aanpassen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 0:59
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen reclame, symbolen, unicode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.