Apple kiest nieuwe fabrikanten voor iPhone-oordopjes

Apple gaat een nieuwe fabrikant inschakelen voor de oordopjes van de iPhone. In plaats van een Japans bedrijf komen er twee Taiwanese aanbieders.

apple oordopjes iphoneDe kwaliteit van de oordopjes en kabels die Apple meelevert bij de iPhone leidt nog wel eens tot klachten. De beschermlaag rondom de kabels brokkelt af of ze vertonen op andere punten slijtage. Misschien komt daar verbetering in, want ze zullen niet langer worden gemaakt door het Japanse bedrijf FOSTER. Apple heeft de productie van de iPhone-oordopjes uitbesteed aan twee Taiwanese bedrijven, Hon Hai en Cheng Uei. In 2011 eindigt het oude contract en vanaf dat moment gaat Hon Hai zich bezighouden met de bekabeling en de assemblage, terwijl Cheng Uei de koorden, luidsprekers en bedieningsmodules maakt. Voor Cheng Uei betekent het dat ze 50% meer business krijgen, dankzij Apple.

Het gaat dan ook om enorme aantallen. Apple heeft dit jaar tussen de 48 en 50 miljoen iPhones verkocht en volgend jaar kan dat oplopen naar 100 miljoen. Bij elk toestel moeten ook oordopjes worden geleverd. Het contract is rond de 300 miljoen dollar waard. Cheng Uei maakt al de iPad-opladers en onderdelen van de iPhone-volumeknoppen.

Dat de productie van de oordopjes voorheen was uitbesteed aan een Japans bedrijf, wil niet zeggen dat ze ook in Japan worden gemaakt. Veel Koreaanse en Taiwanese bedrijven besteden hun productiewerk uit aan fabrieken in China. Hon Hai produceert bijvoorbeeld de iPhone voor Apple via dochterbedrijf Foxconn, die productiefaciliteiten in Zuid-China heeft.

Foto via Flickr, Peter Gerdes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2010, 15:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple, hon hai, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.