Flitsmeister ONE in de auto

Flitsmeister ONE: dit apparaatje waarschuwt bij flitsers

Flitsmeister, makers van de bekende flitspalen-app, introduceren vandaag iets nieuws. Met Flitsmeister ONE voorkom je dat je de app vergeet in te schakelen, waardoor je misschien alsnog een boete krijgt.

Flitsmeister ONE

Heb je een boete gekregen omdat je bent vergeten Flitsmeister aan te zetten? Dit nieuwe apparaatje Flitsmeister ONE gaat dat voorkomen. Deze koppel je via Bluetooth met je toestel en het zorgt ervoor dat de app automatisch opstart op het moment dat je in de auto stapt. Hij komt vanaf december op de markt en werkt ook in het buitenland. Er zitten twee knoppen op om de aanwezigheid van een flitser te beoordelen met ja of nee. Je bevestigt Flitsmeister ONE op het dashboard.


Na het koppelen met de Flitsmeister-app zal deze automatisch opstarten zodra je in de auto stapt. Kom je in de buurt van een flitser, dan waarschuwt de ONE met licht en geluid. Met de knoppen kun je de melding beoordelen. Zo help je mede-weggebruikers. Er zit een ledlampje die gaat knipperen als er een gevaarlijke situatie of flitser aan komt en een speaker om gelijktijdig een waarschuwingsgeluid af te spelen. Het idee is dat je je aandacht op de weg kunt houden.

In feite krijg je via de Flitsmeister-app natuurlijk ook al een hoorbare melding. Wat de ONE toevoegt is dat je er ook een lichtsignaal mee krijgt. Verder heeft Flitsmeister zelf er natuurlijk ook wat aan: hoe fanatieker mensen de meldingen beoordelen, hoe beter de informatie is die ze ontvangen.

Flitsmeister ONE in de auto

De Flitsmeister ONE is momenteel met €10 korting in pre-order te bestellen. Later betaal je er €49,95 voor. Een jaar Pro-gebruik ter waarde van €8,99 is erbij inbegrepen. Volgens de makers heeft de ONE een lange batterijduur van zo’n twee jaar (er zit een CR2450 knoopcelbatterij in) en is hij gemakkelijk te bevestigen met een 3M-sticker. Met een gewicht van slechts 20 gram moet dat wel aardig blijven plakken. De Flitsmeister ONE werkt met Bluetooth Low Energy en meet 64 x 34 x 15 mm.

Flitsmeister ONE in de auto

De Flitsmeister ONE is net als de app legaal en werkt in dezelfde landen waar de app ook actief is. Omdat het accessoire niet aan de systemen van je auto is gekoppeld, maar aan je smartphone kun je ‘m makkelijk meenemen naar een andere auto.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.