Fitbit heeft geen plannen voor HealthKit

Fitbit heeft geen plannen om HealthKit en de Gezondheid-app in iOS 8 te ondersteunen. Wel zijn suggesties voor ondersteuning welkom.

fitbit-force-manFitbit heeft nog geen plannen om HealthKit en de bijbehorende Gezondheid-app van iOS 8 te gebruiken. Dit vertelde een medewerker van het gezondheidsbedrijf op het Fitbit-forum. Op het moment ziet het bedrijf namelijk nog geen manier waarop HealthKit de gebruikerservaring kan verbeteren.


De reactie van Fitbit zal een teleurstelling zijn voor sommige iOS 8-gebruikers. Integratie met HealthKit zou het mogelijk maken om data van Fitbit-activiteitentrackers te verzamelen in de Gezondheid-app. De informatie zou dan ook toegankelijk zijn voor andere apps.

Fitbit heeft de deur echter niet achter zich dichtgeslagen: hoewel er geen plannen zijn om HealthKit te integreren, worden gebruikers opgeroepen om suggesties in te sturen. Deze suggesties worden doorgegeven aan het app-ontwikkelteam van Fitbit, zodat ze misschien alsnog ondersteuning kunnen toevoegen. Dan moeten de gemaakte suggesties alleen wel interessant genoeg worden bevonden.

Concurrent Jawbone maakt in zijn nieuwe app wel gebruik van HealthKit. Hiermee kan de applicatie je gemaakte stappen meten, zodat je niet langer een speciale armband nodig hebt. De M7-chip in de iPhone 5s of de M8-chip in de iPhone 6 zijn hiervoor wel vereist. Fitbit heeft echter geen reden om specifiek voor dit HealthKit te benutten: de Fitbit-app doet al langer hetzelfde, maar bemachtigt de bewegingsdata op alternatieve wijze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.